Найбільший перекладенець у Чернівцях з"їли за 35 хвилин. Відео та фото
- 03.10.2009 13:37Найбільший перекладенець у Чернівцях був не 250 а 520 кг. З"їли перекладенець за 35 хвилин. Як можна бачити на відео, почали роздавати рекордний пиріг о 12-00, а пусто було на столах о 12-35.
Найбільший в Україні перекладенець презентували 3 жовтня у Чернівцях на День міста, на фестивалі «Чернівецький калач». Важив «Перекладенець буковинський» 520 кілограм, мав довжину 3 метра, а у ширину 3метра.
Найбільший здобний борошняний кондитерський виріб України – «Перекладенець буковинський» був презентований на ювілеї міста Чернівці, 3 жовтня 2009 року. Планувалось що важитиме «Перекладенець буковинський» 250 кілограм , матиме довжину 6 метрів, а у висоту і ширину – по одному метру. Але завдяки завзятості та ентузіазму, з яким готував цей чудо-перекладенець кондитерський цех приватного підприємця Володимира Терешкіна, він вийшов ще краще, ніж планувалось. В результаті чернівчани отримали кондитерський вироб, що важив не 250, а 520 кг, що є абсолютним рекордом України.
Розповідає працівниця кондитерського цеху: "Випікався перекладенець окремими частинами. Коли ми привезли його на площіу, уже були установлені і накриті скатертиною столи, площиною два на три метри, отже було прийняте рішення не перекладати столи. В результаті, композиція перекладанця була змінена, але з роботою ми впорались чудово. На його виготовлення пішло 220 кг муки, 60 кг цукру, 12 кг дріжджів, 35 кг масла, 500 яєць, 45 літрів молока, 19 кг вишень, 24 кг горіхів, 20 кг маку, 20 кг яблук, 38 кг повидла, 3 кг солі та 15 кг крошки бісквітної". (Планувалось: 86 кг пшеничного борошна вищого ґатунку, 5 кг дріжджів, 16,5 кг цукру, 20 кг масла, 5 кг сметани, по 15 кілограм вишень, яблук та слив, 9 кг маку та 3 кг горіхів, 5 кг солі та 300 яєць).
Пригощати перекладанцем чернівчан почали рівно о 12 годині, після того, як на чернівецькій ратуші ансамбль трубачів зіграв фанфари. Через 35 хвилин кондитерського чуда не стала, але він назавжди залишиться в памяті тих, хто його скуштував як чудовий сюрприз до Дня Міста.
Найбільший здобний борошняний кондитерський виріб України – «Перекладенець буковинський» мав мати п’ять шарів начинки із вишень, яблук ,слив, горіхів та маку. Я розгледіла лише 1-2 шари. Але, було дуже смачно.
Ще по темі: Як архітектурні шедеври Чернівців перетворились на кулінарні (ФОТО).600-річчя м.Чернівці.
Сьогодні, 3 жовтня, центр м. Чернівці повністю перекрито. У центр їхати не варто. Перелік вулиць
Выступление духового оркестра на Турецкой площади. Видео.
Как мало людей пришло есть рекордный пирог на Центральную площадь. ВИДЕО
Джерело: Платинова Буковина
Коментарі (0)
Другие новости:
- 29.11.2024 09:02
- 25.11.2024 18:01
- 25.11.2024 17:44
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 07.11.2024 17:56