Чернівецька податкова проводить тиждень права

- 07.12.2015 15:33
Чернівецька податкова проводить тиждень права

В рамках Всеукраїнського тижня права фахівці ДПІ у м. Чернівцях провели  семінар для платників податків та громадян міста. Під час заходу податківці та запрошені обговорили ряд актуальних питань, а саме: з оподаткування  підприємницької діяльності самозайнятих осіб, податку на доходи фізичних осіб та військового збору, єдиного соціального внеску, рентних платежів, місцевих податків, податку на прибуток, ПДВ, застосування на практиці норм податкового законодавства.

Про нюанси системи електронного адміністрування ПДВ та сплату податку присутнім розповіла начальник відділу  контролю за декларуванням податку на додану вартість Наталія Луценко.
Жваве обговорення під час семінару набуло питання адміністрування єдиного соціального внеску. Про застосування понижуючого коефіцієнта при нарахуванні і виплаті заробітної плати та типових помилках, які допущені платниками при поданні звітності з ЄСВ  докладно розповів заступник начальника відділу адміністрування ЄСВ Олександр Шишкін.

Начальник відділу податку на прибуток Юлія Гросу розповіла про нову форму Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, яка набрала чинності – 1 грудня 2015 року, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897.

«Платники податку на прибуток відзвітують за новою формою декларації вже за підсумками 2015 року. Нова форма декларації застосовується всіма категоріями платників податку на прибуток (звичайні підприємства, виробники сільгосппродукції, банки, страховики, букмекери, постійні представництва нерезидентів). Важливим є те, що в новій формі декларації з’явився новий додаток РІ, в якому відображатимуться різниці відповідно до розділу III Податкового кодексу України, на які збільшується (зменшується) фінансовий результат»,- зазначила посадовець.

Йшлося на семінарі і про нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859.

Для зручності фізичних осіб у новій декларації об’єднано звітність по ПДФО та військовому збору. Враховуючи це, за результатами 2015 року фізичні особи, які отримували доходи не від податкових агентів (зокрема від інших фізичних осіб) та іноземні доходи, визначають податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб та військовому збору в одній податковій звітності. При цьому, подання будь-якої додаткової звітності не передбачається.

Також платникам нагадали про своєчасність сплати податків і зборів, подачу звітності в електронному вигляді, електронні сервіси, якими можна скористатися на офіційному веб-порталі ДФС України.

Крім того, тематика заходу стосувалася й особливостей нарахування та сплати у 2015 році військового збору, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку, плати за землю, застосування РРО фізичними особами – платниками єдиного податку, порядку здійснення готівкових розрахунків.

Під час семінару виступаючі надали відповіді на запитання, які цікавили  представників бізнесу та громадян.

Подібні заходи будуть проводитися і надалі, адже вони сприяють не тільки підвищенню загальної обізнаності, а й розбудові  конструктивного діалогу між контролюючими органами та платниками.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує студентів навчальних закладів економічного спрямування та їх викладачів на «Дні відкритих дверей» до Центру обслуговування платників податків. Під час екскурсій усі бажаючі матимуть змогу більше дізнатись про основні напрямки роботи податкової інспекції в сучасних умовах, переваги подання податкової звітності в електронному вигляді, електронні сервіси, отримати відповіді з питань оподаткування, тощо.

Для реєстрації просимо звертатися за тел.:54-60-24, або на ел. пошту: roziasnen@ukr.net.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях


Ключові слова: Тиждень права в Україні, податкова Чернівці, ДПІ Чернівців

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини