Чим небезпечний дзвін у вухах

- 21.12.2023 12:01
Чим небезпечний дзвін у вухах

Невролог розповіла, чим небезпечний дзвін у вухах
Невролог Козлова : дзвін і шум у вухах можуть бути симптомами пухлини або аневризми

Дзвін чи пульсуючий шум у вухах можуть виявитися симптомами захворювань, що загрожують здоров'ю та життю людини, у тому числі пухлин мозку або аневризми аорти, попередила у розмові з нами лікар-невролог Діана Козлова. Проте, за її словами, у переважній більшості випадків дзвін у вухах небезпечний.

Причиною пульсуючого шуму можуть бути аневризми, артеріо-венозні мальформації, тромбози венозних синусів, перилімфатична фістула; внутрішньочерепна гіпертензія, – розповіла невролог.

Непульсуючий шум у вухах може бути викликаний пухлиною головного мозку та середнього вуха, невриномою слухового нерва; інфарктом у стовбурі головного мозку чи перфорацією барабанної перетинки, продовжила експерт.

При цьому, як зазначила лікар, найчастішою причиною виникнення дзвону та шуму у вухах є захворювання зовнішнього, середнього та внутрішнього вуха, а також психоемоційні розлади та захворювання серцево-судинної та ендокринної систем. Якщо шум або дзвін виник раптово і пов'язаний зі зниженням слуху, це може бути ознакою гострої сенсоневральної приглухуватості.

Невролог порадила при виникненні шуму у вухах звернутися до оториноларингологу, пройти тональну порогову аудіометрію, зробити МРТ головного мозку, звертаючи увагу на ділянку мосто-мозочкових кутів та внутрішніх слухових проходів. Якщо показники цих досліджень виявляться нормальними, слід зробити загальний та біохімічний аналіз крові та гормонів щитовидної залози, а також оцінити рівень тривоги та депресії.

Раніше лікар-оториноларинголог Володимир Мурадов попередив про ризик інфаркту та інсульту від хронічного нежитю. За його словами, під час сну у людини із закладеністю носа може розвинутися синдром обструктивного апное, коли вимикається дихальний центр та виникають проблеми із насиченням крові киснем.


Ключові слова: дзвін у вухах причини

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У iPhone 16 з'явиться швидка зарядка Заплановані на осінь 2024 смартфони Apple
- 24.07.2024 15:00
Опунція: чим корисна і кому не можна Симпатичний кактус, що складається з «коржиків» - це
- 23.07.2024 12:14
Стріляли в Ірину Фаріон: що відомо? Фото, новини У Львові стався замах на колишнього депутата Верховної ради від партії «Свобода» та викладачку Ірину Фаріон, повідомила прес-секретар партії Христина Равлюк.
- 19.07.2024 21:51
Єврокомісія програла справу про прозорість контрактів на вакцини Скаргу громадян та євродепутатів на відсутність прозорості у
- 18.07.2024 11:34
У Чернівцях поліцейські оперативно затримали місцевого жителя, який ножем поранив знайомого Для з’ясування обставин на місці інциденту працювала слідчо-оперативна група
- 18.07.2024 10:45
За клопотанням слідчих буковинської поліції взято під варту рівнянина, підозрюваного в сприянні нелегального трансфера Співробітники відділення поліції № 1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП спільно з ...
- 15.07.2024 09:00
Кирило Буданов розповів про спроби замаху на президента Путіна При цьому Пєсков зауважив, що загрози, які походять від київської влади, очевидні.
- 14.07.2024 11:05
Журналістка після замаху на Трампа назвала одну його дію дивною Відомо, що після пострілів агенти служби безпеки спробували вивести
- 14.07.2024 11:01
У США замах на вбивство Дональда Трампа: стрілка ліквідовано ФБР: стрілянина на мітингу Трампа розглядається як замах на нього
- 14.07.2024 10:52
М'ясо з кров'ю: чим корисно і кому не можна Людина «приручила» вогонь понад 1,5 млн років тому, проте
- 12.07.2024 15:57

Всі новини