До Білорусі прибули перші ешелони з російськими військовими.

- 17.10.2022 11:04
До Білорусі прибули перші ешелони з російськими військовими.

Військовослужбовці рф, що прибувають, увійдуть до складу регіональної групи військ. Білорусь і РФ розгорнуть регіональне угруповання через загострення ситуації на західних кордонах Союзної держави, заявили в Мінську.

До Білорусі прибули перші ешелони з російськими військовослужбовцями, які входять до складу регіонального угруповання військ, повідомило міністерство оборони у Мінську у суботу, 15 жовтня. Скільки саме російських солдатів прибули до Білорусі, у військовому відомстві не уточнили.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 10 жовтня повідомив про створення разом із росією спільного контингенту військ у зв'язку, як було заявлено, із загостренням ситуації на західних кордонах Союзної держави. Напередодні в Білорусі було запроваджено режим підвищеної терористичної небезпеки.

В Україні та на Заході не виключають, що те, що відбувається в Білорусі, може бути ознакою готовності Лукашенка надати свою армію для підтримки росії в її війні проти України.

Плацдарм для нападу на Україну

росія вже використовувала Білорусь як плацдарм для нападу на Україну на самому початку війни і нині завдає з її території ракетних ударів по Україні. Західні експерти зазначають, що вступ Білорусі у війну проти України на боці росії є малоймовірним, оскільки це може підірвати владу Лукашенка.

У той же час створення російсько-білоруського угруповання військ змушує Україну тримати частину солдатів на кордоні з Білоруссю замість того, щоб задіяти їх у Донбасі та на південному фронті.

Серед білоруської опозиції курсує інформація про те, що на території Білорусі в найближчі місяці може бути розміщено 120 тисяч російських солдатів, а чисельність білоруської армії збільшена з 45 тисяч до ста тисяч військовослужбовців. Офіційних підтверджень цієї інформації немає.


Ключові слова: російські війська в Білорусі новини, новини Білорусь

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У iPhone 16 з'явиться швидка зарядка Заплановані на осінь 2024 смартфони Apple
- 24.07.2024 15:00
Опунція: чим корисна і кому не можна Симпатичний кактус, що складається з «коржиків» - це
- 23.07.2024 12:14
Стріляли в Ірину Фаріон: що відомо? Фото, новини У Львові стався замах на колишнього депутата Верховної ради від партії «Свобода» та викладачку Ірину Фаріон, повідомила прес-секретар партії Христина Равлюк.
- 19.07.2024 21:51
Єврокомісія програла справу про прозорість контрактів на вакцини Скаргу громадян та євродепутатів на відсутність прозорості у
- 18.07.2024 11:34
У Чернівцях поліцейські оперативно затримали місцевого жителя, який ножем поранив знайомого Для з’ясування обставин на місці інциденту працювала слідчо-оперативна група
- 18.07.2024 10:45
За клопотанням слідчих буковинської поліції взято під варту рівнянина, підозрюваного в сприянні нелегального трансфера Співробітники відділення поліції № 1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП спільно з ...
- 15.07.2024 09:00
Кирило Буданов розповів про спроби замаху на президента Путіна При цьому Пєсков зауважив, що загрози, які походять від київської влади, очевидні.
- 14.07.2024 11:05
Журналістка після замаху на Трампа назвала одну його дію дивною Відомо, що після пострілів агенти служби безпеки спробували вивести
- 14.07.2024 11:01
У США замах на вбивство Дональда Трампа: стрілка ліквідовано ФБР: стрілянина на мітингу Трампа розглядається як замах на нього
- 14.07.2024 10:52
М'ясо з кров'ю: чим корисно і кому не можна Людина «приручила» вогонь понад 1,5 млн років тому, проте
- 12.07.2024 15:57

Всі новини