Військовий експерт Жданов: Війною у росії почали командувати політики, що для нас добре, а для росіян погано

- 02.05.2022 10:10
Військовий експерт Жданов: Війною у росії почали командувати політики, що для нас добре, а для росіян погано

Військовий експерт: Війною почали командувати не військові, а політики, що для нас добре, а для росіян погано
В ефірі Белсату Олег Жданов розповів, що за його даними передислокація російських військ здебільшого закінчилася і незабаром слід чекати на ескалацію подій на сході України:

«Ми чекаємо найближчими днями кульмінаційного моменту, зосередження максимальних зусиль з боку російських військ, особливо за напрямками від Ізюма. Швидше за все тут буде головний удар. За деякими чутками до Ізюму прибув генерал армії (Віталій) Герасимов, голова Генерального штабу. Найближчими днями ми спостерігатимемо нарощування зусиль російських військ за напрямками Сєвєродонецьк-Краматорськ».

Жданов наголосив, що такі дії російської сторони зумовлені майбутнім святом 9 травня, і тут експерт бачить хороші новини для тих, хто захищає Україну:

«Це лише заради 9 травня. Це свідчить, що війною почали командувати політики, а чи не військові. Що для нас у принципі добре. Зазвичай, коли політики втручаються у війну, це призводить до катастрофи тим, ким вони командують».

Він зазначив, що за всіма напрямками великого наступу не спостерігається, оскільки російські війська не мають сил. На думку експерта, зараз пріоритетним залишається лише Донецький напрямок, решта – для відволікання уваги.

«Вони хочуть зробити плацдарм, щоб потім розвивати наступ у бік Миколаєва та Одеси. У них головне завдання там, на південному напрямку, – відрізати Україну від Чорноморського узбережжя та возз'єднання з Придністров'ям. У разі успіху Молдова буде захоплена одразу. Але цей плацдарм вони створюють уже другий тиждень, і успіхів там немає. Всі ці зусилля просунутися до кордонів округів зупинено ЗСУ», – заявив Олег Жданов.

Він переконаний, що того військового угруповання, яке Росії вдалося зібрати за останні часи на Донбасі, мало для масового наступу:

«Вона занадто мала для такого глибинного завдання. А це завдання на понад 500 кілометрів. А тими силами, що у них є, можна лише проводити атаки на українські позиції, що вони роблять. Тема з Придністров'ям починає поступово згасати. Вони спробували зробити ілюзію наявності другого фронту, вони не вийшло. Про висадку десанту в районі Одеси зараз навіть не йдеться. Адже нема ні сил, ні можливості його висадити».

Експерт повідомив, що українські вогневі засоби дозволяють контролювати територію Придністров'я на всю її глибину, що унеможливлює атаки з боку російських військ.

 


Ключові слова: Військовий експерт Жданов, стан війни травень 2022

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини