Виїзд за кордон військовозобов'язаного вартує 4500 доларів США

- 29.03.2022 17:49
Виїзд за кордон військовозобов'язаного вартує 4500 доларів США

Що правда, ця вартість з кримінальними насліками...

Вартість одного «квитка» становила 4500 доларів США. Затримали зловмисників 28 березня оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі поліції в Чернівецькій області під час спроби незаконного переправлення громадянина до країни ЄС. Вартість одного «квитка» становила 4500 доларів США. Затримали зловмисників 28 березня оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі поліції в Чернівецькій області під час спроби незаконного переправлення громадянина до країни ЄС.

У зв’язку з повномасштабним вторгненням росії на територію України чоловікам віком до 60-років заборонено виїжджати за межі країни. І поки захисники боронять країну від ворогів, деякі чоловіки, аби уникнути військової служби, шукають шляхи незаконного виїзду. А також знаходяться ті, хто хоче на цьому заробити.

Групу осіб, яка допомагала покинути країну, викрили поліцейські. До її складу входило четверо громадян. Організував її діяльність діючий лісничий, який до того ж має зв’язки у кримінальних колах.

Зловмисники розміщували оголошення про надання послуг з вивезення військовозобов’язаних чоловіків за кордон у месенджерах. За один «квиток» брали 4 500 доларів США.

У разі зацікавленості особі відправляли дату, час та координати місця зустрічі. Надалі водій перевозив «пасажирів» через державний кордон поза межами пунктів пропуску до країни ЄС.

28 березня оперативники управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими поліції Чернівецької області та СБУ затримали одного з учасників угруповання та військовозобов’язаного чоловіка під час спроби перетину кордону.

Під час огляду автомобіля поліцейські виявили зброю, гранати до підствольних гранатометів та РГН із запалом, мінний універсальний підривник та димові шашки. На місці працювала група вибухотехніків.

Розслідування кримінального провадження проводиться за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України)Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Чернівецька обласна прокуратура.

Проводяться заходи щодо затримання інших учасників групи. За скоєне може загрожувати покарання - позбавленням волі на строк від п'яти до семи років.

 


Ключові слова: як виїати за кордон чоловіку, відповідальність за виїзд за кордон

Коментарі (3)
Вася | 10.05.2022
А ти думав що це реклама ідіот?

Артем | 14.04.2022
дуже дорого

Валентина | 03.04.2022
Владі треба трохи переглянути свою позицію відносно відстрочки від мобілізації. Інакше після війни треба буде один за одним будувати інтернати, дитячі будинки і дома пристарілих. Наприклад чоловік чи жінка проживає зі своїми батьками пенсіонерами і виховує дитину 9 років. Або чоловік чи жінка проживають зі своїми батьками чи одним із батьків, коли йому далеко за 60-65 років. З однієї сторони тут соціальні аспекти, а іншого матеріальні. У законі при СРСР було зрозуміло написано. Якщо військовозобов'язана, чи військовозобов'язаний проживає з людиною похилого віку, нікуди таких не чипали. І це було правильно з багатьох причин. Якщо усіх чоловіків відправити на фронт, по містах та селах почне процвітати мародерство з першої причини, безчинство з другої. Окрім того ті кого не взяли, і вони не хворіють важкими хворобами, можуть замінювати мобілізованих на підприємствах та інших організаціях.

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини