Пасхальне послання Патріарха Московського і всієї Русі Кирила

- 19.04.2009 06:11
Пасхальне послання  Патріарха Московського і всієї Русі Кирила
ПАСХАЛЬНЕ ПОСЛАННЯ

Патріарха Московського і всієї русі Кирила


Архіпастирям, пастирям, чернецтву і всім вірним чадам
Руської Православної Церкви

 
ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Дорогі й возлюблені у Господі Преосвященні архіпастирі, всечесне пресвітерство і дияконство, боголюбне чернецтво і всі вірні чада церковні!

Цим радісним вітанням нині ми знову звертаємось один до одного. Пасхальна радість сповнює наші серця, адже Христове Воскресіння — це основа життя, що перемогло смерть, гріховність і тління. Пасху як торжество життя ми покликані переживати не тільки сьогодні: кожна неділя являє нам велич подвигу Спасителя, Який звільнив нас від смерті й розірвав пута гріха, що відокремлюють людину від Бога. Більше того, кожна хвилина життя істинного християнина має бути сповнена Пасхальної радості.

“Я є воскресіння і життя, — сказав Господь, — віруючий в Мене, коли і помре, оживе” (Ін. 11: 25). Воскресіння Христове дарувало нам справжню свободу і наповнило буття людини сенсом і надією. Але найголовніше — воно відкрило шлях у Життя Вічне всякому, хто вірує у Христа і перебуває в Церкві. Тому немає причин для відчаю, зневіри, страху в тих, хто любить Христа і йде за Ним за всіх обставин свого земного шляху, бо “Христос воскрес з мертвих, первенець серед померлих” (1 Кор. 15: 20).

Пасхальне торжество життя обіймає собою увесь світ, усе Боже створіння, оживотворяючи його благодаттю. “Воскрес Христос, і життя жительствує!” — говорить святитель Іоанн Златоуст у своєму огласительному слові на Пасху. Божий дар життя, зневажений і осквернений падінням ветхого Адама, знову в усій повноті був відкритий нам новим Адамом — Христом.

Долучившись до повноти цього щедрого явлення Божественного милосердя, будемо ж, дорогі мої, цінувати й берегти цей дар! Там, де ллється кров і страждають люди, там, де образ Божий зневажається на догоду поживі, розбратам, егоїзму, — станемо на його захист, виконуючи своє християнське покликання. Нехай пізнання нами Істини Христової буде міцною основою для свідоцтва про Христа Воскреслого ближнім і дальнім, щоб вони отримали життя вічне. Нехай зміцнить Всесильний Господь нас у богопізнанні, у взаємній любові, у справах співчуття і милосердя. Ревно докладатимемо зусилля для того, щоб не тільки життя кожного з нас, але й життя усього суспільства влаштовувалося за Божими заповідями, бо тільки їх виконання принесе людям повноту і гармонію буття. Саме цим ми зможемо засвідчити свою любов до Бога, адже Він Сам сказав: “Якщо любите Мене, то додержуйтесь Моїх заповідей” (Ін.14: 15).

У ці нелегкі часи явімо справами своє християнське покликання, підтримаємо один одного, щоб ніхто не відчував себе приниженим, залишеним, бідним, скривдженим. Бажаю усім вам невпинно прагнути до Неба в усіх думках, вчинках і намірах, пам’ятаючи апостольські слова: “Отже, якщо ви воскресли з Христом, то шукайте горнього, де Христос сидить праворуч Бога” (Кол. 3: 1).

Сповнюючись радістю у Христі, Який переміг смерть і розірвав узи пекла, мені особливо хотілося б звернутися до молоді, перед якою простирається широка нива трудів, дерзань і звершень. Вам належить творити своїми зусиллями майбутнє нашого народу і нашої Церкви. Нехай же сили, таланти, здібності, даровані вам від Господа, будуть використані на благо ближніх, на виконання свого покликання, для звершення святої волі Божої.

Дорогі мої! У “цей наречений і святий день” обіймаю і вітаю кожного з вас, розділяючи свою радість з усіма, хто сповідує ім’я Христове, і з кожним, хто готовий прийняти у своє серце радість Пасхального вітання:
 


ХРИСТОС ВОСКРЕС!


Воістину воскрес Христос! Амінь.
 
† Кирил,
Патріарх Московський і всієї Русі


Пасха Христова 2009 р., м. Москва

Источник: "Українська Православна Церква"


Ключові слова: Пасха

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини