Росія звинувачує Захід в перевищенні повноважень в Лівії

- 14.04.2011 14:34
Росія звинувачує Захід в перевищенні повноважень в Лівії

Західні країни, що беруть участь у військовій кампанії в Лівії, своїми діями перевищили повноваження, якими їх наділила відповідна резолюція Ради безпеки ООН. Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв.

Президент Медведєв особливо підкреслив що лівійська резолюція - це нормальний документ, який, проте, неправильно інтерпретується. "Коли я чую, що резолюція погана, це неправильно, резолюція абсолютно нормальна. Але резолюції треба виконувати, а не намагатися перевищувати мандат який в цих резолюціях закладений. Це, до речі, дуже небезпечна тенденція в міжнародних відносинах", - заявив президент.

Медведєв відмітив, що стосовно лівійської резолюції номер 1973 якраз і спостерігається те саме перевищення мандату. Глава російської держави підкреслив, що резолюції Радбезу необхідно виконувати "відповідно до їх букви і духу", а не так, як завгодно окремим країнам.

Говорячи про ситуацію, що склалася, в Лівії, Медведєв нагадав, що Росія утрималася від голосування по резолюції в Радбезі ООН, тим самим дозволивши Заходу прийняти документ. Він підкреслив, що позиція Росії тоді означала фактичну згоду але тільки на закриття повітряного простору над Лівією, як це передбачала резолюція.

Проте у результаті, не розуміє Медведєв, "ми отримали, по суті, військову операцію, яка доки не йде на землі, але йде в повітрі". При цьому до операції підключився блок НАТО (альянсу було передано командування лівійською операцією), про що в резолюції, нагадує Медведєв, нічого не написано.

Схожа ситуація, відмітив президент РФ. спостерігалася і в Кот-д'Івуарі де миротворці ООН підтримали обраного президента Алассану Уаттару, хоча по резолюції повинні були захищати цивільних і зберігати нейтралітет. У зв'язку з цим у Медведєва, за його словами, є "серйозні питання" до керівництва ООН. 


Ключові слова: військові дії в Лівії, Рада безпеки ООн, Дмитро Медвєдєв, Росія, НАТО

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У iPhone 16 з'явиться швидка зарядка Заплановані на осінь 2024 смартфони Apple
- 24.07.2024 15:00
Опунція: чим корисна і кому не можна Симпатичний кактус, що складається з «коржиків» - це
- 23.07.2024 12:14
Стріляли в Ірину Фаріон: що відомо? Фото, новини У Львові стався замах на колишнього депутата Верховної ради від партії «Свобода» та викладачку Ірину Фаріон, повідомила прес-секретар партії Христина Равлюк.
- 19.07.2024 21:51
Єврокомісія програла справу про прозорість контрактів на вакцини Скаргу громадян та євродепутатів на відсутність прозорості у
- 18.07.2024 11:34
У Чернівцях поліцейські оперативно затримали місцевого жителя, який ножем поранив знайомого Для з’ясування обставин на місці інциденту працювала слідчо-оперативна група
- 18.07.2024 10:45
За клопотанням слідчих буковинської поліції взято під варту рівнянина, підозрюваного в сприянні нелегального трансфера Співробітники відділення поліції № 1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП спільно з ...
- 15.07.2024 09:00
Кирило Буданов розповів про спроби замаху на президента Путіна При цьому Пєсков зауважив, що загрози, які походять від київської влади, очевидні.
- 14.07.2024 11:05
Журналістка після замаху на Трампа назвала одну його дію дивною Відомо, що після пострілів агенти служби безпеки спробували вивести
- 14.07.2024 11:01
У США замах на вбивство Дональда Трампа: стрілка ліквідовано ФБР: стрілянина на мітингу Трампа розглядається як замах на нього
- 14.07.2024 10:52
М'ясо з кров'ю: чим корисно і кому не можна Людина «приручила» вогонь понад 1,5 млн років тому, проте
- 12.07.2024 15:57

Всі новини