Великдень-2011: готуємось по-російськи
- 31.03.2011 14:15Російська сирна паска - справжній витвір мистецтва.
Те, що ми на Україні називаємо "пасками", в Росії іменують "кулічами". Російська паска - це дивовижно смачне сирне блюдо.
Давай приготуємо це красиве і святкове блюдо на нашу православний Великдень 2011!
Сирна паска
Інгредієнти: сир (творог) - 1 кг, яйця - 7 шт., вершкове масло - 300 г, цукор - 2 склянки, сметана - 1/3 склянки, родзинки, цукати.
Приготування:
Сир перетираємо з цукром. Добре б перед цим сир пропустити через марлю або дрібне сито.
Додаємо яйця, сметану і олію. Акуратно перемішуємо цю масу, додавши родзинки і цукати.
Зверніть увагу, що сирна паска повинна за формою нагадувати усічену піраміду з видавленими хрестами з боків. Для цього продаються спеціальні форми з рельєфами хрестів.
У форму кладеться марля, щоб кінці її звисали назовні. Наповни форму сирною масою і постав на ніч на холод, поклавши згори значний прес.
Уся зайва рідина (сироватка) з сиру повинна стекти. Форму акуратно треба розібрати, викласти паску на блюдо.
Тепер прикрасьте її цукатами у вигляді хрестів і подавайте в оточенні фарбованих яєць. Згори на паску добре б поставити маленьку фігурку ягняти.
Повірте - смак цього великоднього блюда варте затрачених зусиль.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25
- 28.10.2024 15:00
- 28.10.2024 14:42
- 28.10.2024 14:27
- 28.10.2024 10:38
- 24.10.2024 16:19