В українському хлібі і ковбасі є ГМО
- 01.05.2010 10:16В українському хлібі і ковбасних виробах знайшли ГМО
Лабораторії Держспоживстандарту України в 2009 році провели 4697 досліджень зразків продовольчої сировини і харчових продуктів, з них у 254 зразках виявлено зміст генно-модифікованих організмів (ГМО), що становить 5,4% від загальної кількості перевірених зразків.
Про це ресурсу Платинова Буковина повідомили у прес-службі Держспоживстандарту.
Зазначається, що у 122 зразках виявлено зміст ГМО понад 0,9%, зокрема, у хлібобулочних, кондитерських, цукристих, м'ясних і ковбасних виробах, м'ясних напівфабрикатах, молочній продукції тощо.
У першому кварталі 2010 року проведено 5337 досліджень (зокрема у березні – 2756) зразків продовольчої сировини і харчових продуктів, з них у 263 зразках (у березні – 185) виявлено зміст ГМО, що становить 4,9% (у березні – 6,7%) від загальної кількості перевірених зразків.
Зокрема, у 103 зразках виявлено зміст ГМО понад 0,9%, в тому числі, у консервах, кетчупах, майонезах, соусах, борошні, крупах і інших продуктах.
Фото-ілюстрація
Коментарі (1)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25
І який же "зміст" у виявленого ГМО ?