Чим корисна оливкова олія першого віджиму?
- 25.02.2010 09:05Виробники оливкової олії дурять з “першим віджимом”
Найкращими марками оливкової олії на українському ринку стали іспанські
Оливкова олія втрачає корисні речовини після другого віджиму. Будь-яка теплова чи хімічна обробка робить її менш корисною. Найкращими марками оливкової олії на українському ринку стали іспанські "Премія" і "Borges" та грецька "Mana Gia". Про це заявили 24 лютого у Науково-дослідницьому Центрі Незалежних Експертиз "Тест".
- Річ у тім, що всі 11 протестованих товарів подають себе як олію класу "extra virgin", тобто першого віджиму, - говорить керівник експертно-аналітичного відділу Ніна Кильдій. - Це гучна назва, яка приваблює споживача і змушує купувати саме цю продукцію, тому що від "extra virgin" усі чекають максимум користі через високу якість. Насправді більшість протестованих марок до найвищого рівня не дотягли.
Основним напрямом перевірки оливи стало з'ясування їх натуральності. Спочатку експерти дізнались, чи не розведений продукт іншою рослинною олією. На цьому не впіймали жодну марку. Тест по кислотності продукції не склали "Оscar", "ABEA" і "Ravika". Випробування ультрафіолетом пройшли все ті ж переможці "Премія", "Borges", "Mana Gia", а ще "Maestro di Oliva".
За ціною суттєво виділяється "Manga Gia": 100мл цього продукту обійдеться у 44грн., в той час як вартість інших марок за 100 мл не сягає вище 15 грн.
Олива відрізняється від решти масел тим, що дуже гарно засвоюється. Організм людини не може синтезувати линолеву кислоту, котра якраз міститься в оливковій олії. Також рослинні жири містять велику кількість вітамінів Е, А і Д. Норма вживання рослинного жиру становисть 20-30 грамів на добу.
Джерело: gazeta.ua
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25