Стріляли в Ірину Фаріон: що відомо? Фото, новини

- 19.07.2024 21:51
Стріляли в Ірину Фаріон: що відомо? Фото, новини

Ірина Фаріон померла, Ірина фаріон вбита, Ірина Фаріон розстріл, Ірина Фаріон постріл, Ірина Фаріон вбивство, Ірина Фаріон новини, Ірина Фаріон стрілок

Ірина Фаріон була розстріляна пострілом в голову. Що відомо? Наразі вона на межі життя та смерті.

У Львові стався замах на колишнього депутата Верховної ради від партії «Свобода» та викладачку Ірина Фаріон, повідомила прес-секретар партії Христина Равлюк.

Як уточнила Равлюк, у Фаріон стріляли. «Стан важкий. Лікарі виборюють її життя», – сказала прес-секретар.


Ірина Фаріон після пострілу - ії доставляють у щвидку

Поліція Львівської області повідомила, що у Львові стався замах на «громадського діяча», але без згадки про ім'я та прізвище. "Постраждалу госпіталізували з пораненням голови", уточнили правоохоронці.


Фото двору біля будинку Ірини Фаріон  одразу після замаху - завтра вона повинна була їхати з онуками до Болгарії на відпочинок

Наразі проводиться операція із затримання стрільця, повідомили поліцейські. Його особистість та мотиви поки не встановлені.

Фаріон – з 2005 року член Всеукраїнського об’єднання «Свобода», у 2012-2014 роках засідала у Верховній Раді.

Найвідомішою Фаріон зробили її гострі, часто на межі політкоректності заяви щодо впровадження української мови та випади на адресу всього, що пов'язано з Росією.

Хто така Ірина Фаріон?
Політик народилася та виросла у Львові, здобула філологічну освіту та все життя працює у сфері української філології, має наукове звання доктора філологічних наук та майже 30 років викладала у «Львівській політехніці».

Цей хлопець тиждень висиджував біля будинку Фаріон, — пишуть місцеві канали! Саме він може бути стрілком. Інформація потребує підтвердження.

Восени минулого року через висловлювання Фаріона про російськомовних військовослужбовців ЗСУ на неї порушили кримінальну справу, а також звільнили з університету «Львівська політехніка».

 

Кримінальну справу проти Фаріон було відкрито за кількома статтями Кримінального кодексу України: образу честі та гідності військовослужбовця; порушення таємниці листування; порушення недоторканності приватного життя; порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності.

Черговий скандал за участю Ірини Фаріон стався на початку листопада. Тоді вона заявила журналістам, що всі українські солдати мають говорити українською мовою, а інакше «це не армія, це зброд».

«Я не можу назвати їх українцями, якщо не розмовляють українською мовою, то нехай назвуть себе росіянами», - сказала політик.

Трохи пізніше Фаріон опублікувала в соцмережах листа підтримки, нібито отриманого від жителя Сімферополя, в якому не було приховано ім'я відправника. Після цього його викликали до ФСБ, де з ним провели «виховну бесіду».

Довідково:

Правоохоронці ідентифікували постраждалу жінку, 60-річну львів'янку, яка отримала вогнепальне поранення в голову. Її госпіталізували, – йдеться в повідомленні.
Згідно з даними поліції, у Львові та на території області проводиться масштабна поліцейська операція із затримання злочинця, до якої залучено співробітників усіх служб та підрозділів поліції Львівщини.

Пізніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко підтвердив напад на Ірину Фаріон, класифікуючи його як замах на вбивство. "Стан потерпілої важкий, лікарі борються за її життя", – зазначив він.

За його словами, поліція та інші служби працюють на місці злочину, мають свідчення очевидців та переглядають записи з камер відеоспостереження. Розслідування злочину активно триває. Міністр отримує регулярні звіти від керівництва поліції щодо вжитих заходів та встановлених обставин.

Клименко закликав громадян надавати будь-яку інформацію про обставини злочину.

12 лютого 2024 року Галицький районний суд Львова відмовив колишній народній депутатці Ірині Фаріон у поновленні на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету "Львівська політехніка".

15 листопада Національний університет "Львівська Політехніка" звільнив Фаріон з посади професорки кафедри української мови на тлі її звинувачень щодо військових, які спілкуються російською мовою.

Джерела в правоохоронних органах підтвердили, що привід для звільнення екснардепки – порушення 41 статті Кодексу законів про працю: вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, несумісного з продовженням цієї роботи.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій Фаріон.
Фаріон відреагувала на своє звільнення з "Львівської політехніки", повідомивши про підготовку позову до суду.

29 травня 2024 року Львівський апеляційний суд постановив поновити колишню народну депутатку Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних наук Національного університету "Львівська політехніка".


Ключові слова: Ірина Фаріон померла, Ірина Фаріон розстріл, Ірина Фаріон постріл, Ірина Фаріон вбивство, Ірина Фаріон новини, Ірина Фаріон стрілок, Ирина Фарион умерла, Ирина Фарион расстрел, Ирина Фарион выстрел, Ирина Фарион убийство, Ирина Фарион новости, Ирина Фарио

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

На Буковині минулої доби поліцейські задокументували дві аварії з потерпілими У результаті аварії старший з водіїв отримав закриту травму
- 26.08.2024 11:56
Монетизація Тік Ток: твоя мрія про заробіток в Інтернеті стала ближчою Соціальна мережа Tik Tok у багатьох українських користувачів асоціюється лише з
- 26.08.2024 11:02
Тисячам росіян на Курщині загрожує оточення Український артилерист зазначив, що переправи російських військ через річки часто відбуваються в паніці.
- 22.08.2024 09:23
Росіяне захопили Камишівку, Заповітне та Новобажане У Мирнограді Донецької області закрито два райони, і зараз
- 22.08.2024 09:15
Судитимуть буковинця, обвинуваченого у незаконному зберіганні канабісу Поліцейські зібрали докази вчинення 39-річним жителем Чернівецького району
- 20.08.2024 09:31
Вред электронных сигарет - реальная угроза для здоровья Электронные сигареты, или вейпы, за последние несколько лет стали популярной альтернативой
- 19.08.2024 09:30
Митрополит Михаил Жар Лонгин в нетрезвом состоянии совершил ДТП, - он в реанимации Митрополит Лонгин (Михаил Жар) оказался в реанимации.
- 10.08.2024 18:50
Позич гроші, дуже потрібно - як працює ця схема шахрайства? 21 тисячу гривень перерахував житель Чернівців на рахунок дружини
- 09.08.2024 18:08
Бои в Судже. Что происходит в Суджанском и Кореневском районах Курской области? Украинские войска заняли несколько деревень в Курской области РФ и продолжают
- 09.08.2024 12:11
Бої за Курськ та Суджу: газопровод працює Незважаючи на події біля Суджі в Курській області, транзит газу до європейських споживачів
- 09.08.2024 12:08

Всі новини