Розвідка Естонії: ЗСУ вийшли на кордон із Росією

- 17.05.2022 15:58
Розвідка Естонії: ЗСУ вийшли на кордон із Росією

Розбомблена російською армією будівля у центрі Харкова. Місто практично повністю зруйноване. Розвідувальний центр сил оборони Естонії підготував оперативне зведення про бойові дії в Україні. Останні відомості за станом на 17 травня.

Минулої ночі збройні сили Російської Федерації (ЗС РФ) завдали ракетних ударів по військовій базі Яворів у Львівській області. Втім, основні дії, як і раніше, розгортаються на сході України, зокрема, поряд із Донецьком.

Пізно ввечері розпочалася евакуація українських військовослужбовців із «Азовсталі». Вона проводилася відповідно до досягнутих раніше домовленостей між Росією та Україною. Наскільки відомо, було вивезено 264 особи, у тому числі 53 поранених. Їх перевезли на територію сепаратистів.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр пояснила, що відповідно до угоди, пізніше їх виміняють на російських солдатів, які перебувають у полоні. Домовленості було досягнуто за участю ООН та Міжнародного руху Червоного Хреста.

Українська влада відзначила, що захисники Маріуполя виконали своє завдання, відтягнувши на себе значні сили ЗС РФ. Тим самим вони завадили швидкому захопленню Запоріжжя.

Харківський напрямок (Східний напрямок)

Зважаючи на все, збройні сили України (ЗСУ) вийшли на кордон з Росією на північ від Харкова. Найімовірніше, російські війська вибудовуватимуть лінію оборони з метою недопущення противника на рубежі, з яких він зможе обстрілювати лінію постачання Білгород – Куп'янськ та об'єкти в Білгородській області.

У період, що оглядається, російські підрозділи впливали на ЗСУ переважно вогнем артилерії, при цьому вони не робили великих атак.

ЗС РФ не досягли значних успіхів навколо Ізюма. Російські війська перегруповуються і готуються до можливого наступу на Слов'янськ.

Рубіж Донецьк – Луганськ

ЗС РФ продовжують наступальні дії в Донецькій та Луганській областях, їм вдалося досягти певних успіхів. Район Рубіжне - Сєвєродонецьк - Лисичанськ продовжує залишатися під обстрілами російської артилерії. У цьому напрямі російські війська намагаються зміцнити свої позиції поруч із Білогорівкою.

ЗС РФ провела невдалі атаки в районі Лимана, Бахмута та Курахово. Завод «Азовсталь» зазнавав артилерійських обстрілів та бомбардувань з повітря.

Південний напрямок

Російські війська продовжують зміцнювати свої позиції у Запорізькій області, активних дій вони не робили.

ВСУ повідомили про поразку російських складів із боєприпасами в центральній та північній частинах Херсонської області. Також вони прозвітували про знищення бази постачання в Миколаївській області.

Військово-повітряні сили РФ завдали удару по Одесі з повітря. Найімовірніше, вони мали намір знищити міст у гирлі Дністра, який був раніше пошкоджений.

 

Джерело: Фото - ілюстрація


Ключові слова: новини війна травень 2022, хроніки війни в Україні

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини