До Збройних Сил України надійшлов новий український танк БМ "Оплот"

- 08.06.2009 19:36
До Збройних Сил України надійшлов новий український танк БМ "Оплот"

Після успішно проведених державних випробувань дослідного зразка, на озброєння Збройних Сил України прийнято новий український танк БМ «Оплот».

Державні випробування національного танку «Оплот», розробником і виробником якого є казенне підприємство «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова» та державне підприємство «Завод імені Малишева», тривали з січня і по кінець квітня 2009 року на Харківщині на полігоні 92-ї окремої механізованої бригади 6-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

У заходах з прийому нового українського танку БМ «Оплот» брали участь члени спеціально створеної комісії Міністерства оборони України на чолі з генерал-лейтенантом Анатолієм Пушняковим.

Безпосередньо «Оплот» випробували досвідчені офіцери 17-ї окремої танкової бригади 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України - командир танку майор Ярослав Шелудько, навідник капітан Олександр Великодній та механік-водій старший лейтенант Денис Марченко, яких було включено до складу спеціальної комісії.

Як зазначив начальник Центрального бронетанкового управління озброєння Головного управління логістики Командування Сил підтримки Збройних Сил України полковник Роман Башинський, нова українська бойова машина не поступається, а за окремими параметрами перевершує танки закордонного виробництва.

«Оплот» за своїми тактико-технічними характеристиками та за деякими показниками є гідним противником зразкам техніки, які стоять на озброєнні іноземних армій. За відгуками екіпажу, який випробував цей танк, легкість керування ним просто вражає, і увійськах цю машину дійсно чекають, –підкреслив полковник Роман Башинський.

В процесі державних випробувань танку БМ «Оплот» з боку комісії Міністерства оборони України було висунуто низку пропозицій з удосконалення танка, і всі вони були враховані і втілені в життя розробниками і виробником.

Необхідно зазначити, що всі базові складові, агрегати, прилади та елементи озброєння «Оплоту» є винаходом та кінцевим продуктом вітчизняних виробників, а в броні було втілено декілька українських ноу-хау у технічній сфері. В процесі випробувань не було виявлено жодних проблем з ходовою частиною бойової машини. Двигун потужністю 1200 кінських сил, встановлений на «Оплоті», було випробувано ще на танку Т-84, який до сьогодні постачається до Пакистану і де постійно і без будь-яких проблем працює у складних кліматичних умовах Азії.

Для нового танку також було розроблено і прийнято на озброєння у листопаді 2007 року новий постріл з керованою ракетою «Комбат». За словами начальника Центрального ракетно-артилерійського управління озброєння Головного управління логістики Командування Сил підтримки ЗС України полковника Андрія Артюшенка, «Комбат» здатний гарантовано уражати найрізноманітніші цілі, включаючи броньовані, які мають комбіновану, рознесену, або монолітну броню, у тому числі з динамічним захистом.

Ціна виробництва «Оплоту» в декілька разів менша, ніж у закордонних аналогів цієї бойової машини.


Ключові слова: Танк Оплот, Україна

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини