Як приготувати справжню різвяну кутю
- 05.01.2012 16:34
Інгредієнти: 1 склянку пшениці; 100 г маку; 100 г ядер волоських горіхів; 100 г родзинок; 1-3 столових ложки меду; цукор - за смаком.
Приготування: пшеничнeу крупу промиваємо і замочуємо на 4-5 годин в холодній воді. Після того, як крупа розмокне, воду зливаємо. Пересипаємо крупу в каструлю (алюмінієву або з нержавіючої сталі) і доливаємо 2 склянки води. Ставимо пшеницю варитися на маленький вогонь.
Через 1,5 години коли крупа звариться її потрібно остудити.
Мак промити, запарити окропом на 2-3 години, злити воду, розтерти мак в ступці, додати за смаком цукор, мед, нарізаних горіхів, промитих родзинок, влити 0,5-1 літра узвару або охолодженої кип'яченої води, з'єднати цю масу з вареною пшеницею, викласти в керамічну миску і подати з дерев'яною ложкою.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 18.04.2025 12:01

- 08.04.2025 17:07

- 07.04.2025 15:47
- 01.04.2025 16:49

- 01.04.2025 11:37
- 30.03.2025 13:09
- 29.03.2025 09:04

- 28.03.2025 17:49
- 26.03.2025 10:06