Як приготувати пастилу?
- 26.12.2011 10:23Пастила - одна з небагатьох солодощів, до якої дієтологи ставляться шанобливо. Домашня пастила - це втіха для тих, хто не бажає повністю відмовлятися від солодкого.
Крім задоволення, ці ласощі несуть в собі чимало користі. У пастилі багато пектину.. А також, має жовчогінну дію, покращує травлення і володіє рідкісною здатністю нейтралізувати в організмі нітрати та радіонукліди.
Цікавий факт: пастила - споконвічний кулінарний винахід. Вперше солодкість виготовили в 14 столітті в підмосковній Коломні. Досить тривалий час назва ласощі писалася, і вимовлялася через «о» - «постила», так як фруктову суміш стелили (шарами намазували на глиняні листи для просушування).
Пастила, приготована за рецептами, надзвичайно смачна і безпечна для фігури.
Пастила з гарбуза і яблук з прянощами
Інгредієнти:
м'якоть гарбуза (3 кг),
очищені від шкірки і серцевини яблука (3 кг),
квітковий мед (800 г), очищені волоські горіхи (2 склянки),
мелений імбир (3 стол. л.),
кориця (2 стол. л.).
Спосіб приготування
Гарбуз і яблука викласти на змочений водою лист, запекти в духовці до м'якості. Фрукти остудити і пюріровать в блендері. Продовжуючи збивати, поступово ввести мед.
Горіхи прожарити на сковороді, викласти на паперовий лист, прикрити зверху ще одним листом і прокатати кілька разів качалкою. Подрібнені таким чином горіхи всипати в пюре, додати прянощі і ще раз ретельно збити. Масу сушити в прочинених духовці при температурі 60 градусів - процес сушіння займе від 8 до 12 годин. Пастила буде повністю готова, коли підсохнуть і краю, і серединка. Ласощі нарізати на квадратні шматочки, викласти на блюдо.
Оригінальна огіркової-цитрусова пастила
Інгредієнти:
перезрілі огірки (можна використовувати також кабачки) - 4 кг,
цукровий пісок (3 кг),
апельсинова або лимонна цедра (250 г).
Спосіб приготування
Очищені від насіння і шкірки огірки порубати на брусочки довжиною 2,5-3 см, скласти в емальований посуд, засипати одним кілограмом цукрового піску. Залишити на добу при кімнатній температурі. Засипані цукром огірки пустять сік - його злити в окрему миску.
Закип'ятити 2 літри води, залити нею «цукрові» огірки - через 20 хвилин відкинути на сито, протерти (можна подрібнити у блендері).
У огіркову суміш додати цитрусову цедру і решту цукру, уварити масу на помірному вогні до середньої густини - не забуваючи періодично помішувати, щоб не пригоріла.
Гарячу заготовку для пастили тонким шаром вилити на деко і сушити протягом декількох днів по півгодини при температурі 75 градусів.
Готову пастилу трохи припорошив цукровою пудрою, нарізати на скибочки.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25
- 28.10.2024 15:00