Риба неймовірно корисна для серця
- 14.07.2011 13:23Незважаючи на те, що більшість японських чоловіків курять, вони дуже рідко мають серцево-судинні захворювання. Секрет такого хорошого серцевого здоров'я, як переконані дослідники Університету Пітсбурга /США/криється в майже щоденному вживанні рибних страв. Японці їдять приблизно по 100 грамів риби кожен день, тому, навіть з високою сферою дії куріння /47% жителів/ та інших факторів ризику, в країні помічені дуже низькі відсотки ішемічної хвороби серця, особливо у чоловіків.
Медики, розглянувши рівні жирної кислоти омеги-3 - основного джерела здоров'я в рибі, - серед 868 чоловіків різних національностей, виявили найвищі її показники у японців. Зразки крові визначили, що, незалежно від наявності підвищеного тиску і кількості тригліцеридів в організмі, японські чоловіки мали найменше отвердіння коронарних артерій.
Лікарі радять їсти жирну рибу принаймні два рази на тиждень. Для профілактики серцево-судинних порушень підійде лосось, оселедець, скумбрія, тунець і сардини, а для сердечників з хронічним діагнозом переважно споживати в добу хоча б один грам кислоти омеги-3, якої якраз багата риба.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 18.04.2025 19:47

- 15.04.2025 12:01

- 08.04.2025 17:07

- 07.04.2025 15:47
- 01.04.2025 16:49

- 01.04.2025 11:37
- 30.03.2025 13:09
- 29.03.2025 09:04

- 28.03.2025 17:49