Властивості та користь зеленого чаю
- 28.06.2011 18:25Користь зеленого чаю та інших трав'яних зборів
Користь зеленого чаю полягає в невичерпне джерело вітамінів, мінералів. Користь зеленого чаю доведена при схудненні. Все це не могло не привести до зростання популярності цього напою. Однак багато хто не знає, що корисним може виявитися не кожен зелений чай, який продається в супермаркеті. Крім того, щоб чай, дійсно, виявився корисним, його потрібно вміти готувати. Як вибрати правильно зелений чай? Корисний хороший чай коштуватиме у кілька разів дорожче, ніж багато хто звик витрачати на заварку. Має значення також і упаковка, яку теж не слід випускати з уваги.
Як правильно вибрати чай
Користь зеленого чаю збережеться, якщо чай упакований у фольгу або пергамент, але тільки не в целофан. Деякі виробники упаковують свій чай у спеціальні коробки з віконцями, які дозволяють розгледіти безпосередню упаковку чаю. Якщо чай купується вперше, то не слід кидатися на яскраву етикетку і купувати відразу велику упаковку або навіть декілька. Ознайомитися з якістю чаю можна і за менші витрати і грами. Однією з ознак хорошого чаю є скрученості листочків, завдяки чому зберігаються смакові і ароматні якості чаю і корисні вітаміни.
Правильне приготування
Після переконання в тому, що вибір був зроблений правильно, потрібно навчитися готувати зелений чай, щоб користь зеленого чаю не випарувалася. Поширена думка, що вміння і особливі навички в цьому відношенні і не потрібні зовсім, але таке ставлення до чаю і процесу його приготування помилково. Невдале заварювання може зіпсувати смак чаю, навіть за умови, що сорт був одним з кращих. Але це не саме жахливе. Найнеприємніше в тому, що змінюються і смакові якості чаю, і його вплив на людський організм. Температура води для заварювання зеленого чаю повинна дорівнювати не нижче 90 ° С.
Процес заварювання
Для заварки зеленого чаю не можна використовувати чашку, це повинен бути обов'язково спеціальний заварювальний чайник. Чайник не повинен бути холодним, а прогрітим рівномірно. В іншому випадку користь зеленого чаю не розкриється, бо чай відразу не завариться або завариться нерівномірно. Насипати чай також потрібно акуратно з дотриманням певних правил - круговими рухами. Не потрібно відразу наповнювати чайник до країв, процес заварки повинен проходити в кілька етапів, краще всього заварювати в три етапи, потім, негайно, накрити кришкою. Час настоювання не повинно бути менше п'яти хвилин.
Чай, який знижує температуру
Зелений чай можна використовувати і як засіб для зниження високої температури. У такому випадку в заварку додається відвар шипшини, трохи меду та лимону. Максимального ефекту дозволяє домогтися прийом, коли часточки лимона кладуться в чай тільки після того, як він кілька охолов. Ніякі ягоди можна обдавати окропом і заливати. Процес одужання можна прискорити за допомогою відвару ехінацеї, яка одночасно служить для зміцнення імунної системи людини. Крім усього іншого, ехінацея знищує мікроорганізми, що викликають грип та застуду.
Біль у м'язах
Трав'яні збори здавна використовувалися для лікування різних недуг, у тому числі і м'язових. Каліфорнійські лікарі заявляють, що спеціальний трав'яний збір допоможе усунути м'язовий біль і зняти відчуття дискомфорту швидко. Щоб приготувати відвар знадобляться такі інгредієнти, як 1 ч. ложка ялівцевих ягід, 2 ст. ложки листя (можна кольорів) лаванди, 2 ст. ложки м'яти і запашної трави. Всі інгредієнти змішуються і заливаються кип'ятком. Для того щоб відвар настоявся, достатньо 20 хвилин. Після цього його потрібно процідити і додати кип'ячену охолоджену воду. Настоянка приймається по 1 ст. ложці 3 рази на добу перед прийняттям їжі.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25