Шкідливі напівфабрикати та фастфуд - нащо ми це їмо?
- 06.06.2011 12:27
Найчастіше сучасні люди вважають за краще харчуватися напівфабрикатами, так як це швидко і смачно. Але мало хто замислюється про те, наскільки шкідливою може бути такого роду їжа - адже ці продукти повні консервантів, підсолоджувачів, солей, штучних барвників і ненатуральних жирів. Оброблені харчові товари часто також позбавлені поживних речовин, які створюються природою для того, щоб захищати наше серце. А наявність шкідливих домішок і відсутність корисних інгредієнтів в сукупності - привід для занепокоєння, коли потрібно бити тривогу і переходити на здорове харчування. Поки ви добираєте собі корисний раціон, я розповім, яких саме добавок варто побоюватися в першу чергу.
Перша з них - транс жири , які можуть трапитися вам у магазинних булочки, хрустких крекеру, попкорн для мікрохвильової печі, чіпси і картоплі фрі з ресторанів фаст-фуда. Раніше вони вважалися недорогим і нешкідливим для серця замінником вершкового масла, жиру і кокосової олії. Але сьогодні завдяки дослідженням, проведеним в Гарварді, стало відомо, що транс жири в два рази губительнее для нашого серця, ніж насичений жир, і що вони є причиною 30-100 тисяч смертей від серцевих захворювань кожен рік. Транс жири підвищують в крові рівень ліпопротеїнів, що закупорюють артерії, а також, тригліцеридів. А якщо замінити їх у їжі корисні жири, ризик серцевого нападу можна знизити більш ніж на 50%. Якщо на упаковці присутні такі слова як "частково гідрогенізований", "фракціонований" або "гідрогенізований", значить, усередині є злобливий інгредієнт.
Друга шкідлива добавка - очищені зернові продукти . У їх числі білий хліб, булочки, страви з злаків з низьким вмістом клітковини, білий рис і макарони з білої муки. Вживаючи в їжу, ви підвищуєте ризик серцевого нападу на 30%. Варто остерігатися написів на упаковці начебто "зроблений з білого борошна", і не треба купувати білий хліб, посипаний вівсяними пластівцями або политий патокою.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 18.04.2025 12:01

- 08.04.2025 17:07

- 07.04.2025 15:47
- 01.04.2025 16:49

- 01.04.2025 11:37
- 30.03.2025 13:09
- 29.03.2025 09:04

- 28.03.2025 17:49
- 26.03.2025 10:06