Варення з кульбаби - рецепти стародавні
- 03.05.2011 17:55Рецепт варення з кульбаби 1:
Варення з квіток кульбаби не просто смачне, але ще й дуже корисне. Квіти кульбаби можна збирати опівдні або близько полудня в сонячний день, коли кількість нектару в них максимальна. Збирають двісті квіткових кошиків, промивають, поміщають в емальований посуд, додають туди один розтертий лимон, і бажано додати 10 листиків вишні. Це надає додатковий аромат варенню. Заливають 1 / 2 літра окропу, варять на маленькому вогні 10 хвилин під кришкою. Після цього наполягають протягом 24 годин, проціджують, віджимають. До цього гарячого відвару додають 750 гр. цукру і варять протягом півгодини. Утворені варення на смак дуже нагадує мед.
Цей весняний десерт не просто смачний, але і дуже корисний при гепатитах, холециститі і сечокам'яної захворювання. Варення з кульбаб швидко відновлює пошкоджені клітини печінки і жовчного міхура після перенесених хвороб, є чудовою профілактикою при астмі та бронхіті. Величезним плюсом і безсумнівним достоїнством цього варення є його доступність: потрібно докласти лише трохи старанності, терпіння, душі і корисне ласощі зможе допомогти в лікуванні недуг.
Рецепт варення з кульбаби № 2
Для приготування бурштинового варення необхідно зібрати 360-400 квіток травневого кульбаби з жовтою головкою разом з чашолистками, але без стебла. Збір рослини краще всього проводити на лісовій галявині, по берегах річок, струмків та озер, далеко від автомобільних доріг, заводів і фабрик опівдні в теплий сонячний день.
Квітки промити, залити двома склянками холодної води і кип'ятити протягом двох хвилин. На друшляк покласти шматок чистої марлі, відкинути на неї кульбаби і ретельно віджати. У віджату жовту воду всипати сім склянок цукру, поставити на вогонь і довести до кипіння. Кип'ятити протягом семи хвилин з моменту закипання. Варення готове. Розлити його в чисті скляні банки і закрити кришкою. Це «швидкий» рецепт варіння варення з кульбаб.
Більш складний процес передбачає тривалі процедури. Рецепт № 3.
Спочатку квітки кульбаби добу вимочують у холодній воді, потім їх віджимають, заливають 0,5 л води і кип'ятять п'ятнадцять хвилин. За три хвилини до кінця варіння додають один-два порізаних лимона разом з цедрою, кип'ятять, дають відвару настоятися протягом доби, проціджують, квіти і шматочки лимона викидають. Додають у відвар 1-1,5 кг цукру і варять варення в два-три прийоми до кольору й в'язкості меду.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25