Плануємо великоднє меню
- 03.05.2013 22:13
Що і коли ти збираєшся готувати, краще планувати заздалегідь, оскільки, по-перше, продукти, традиційні для пасхального частування, перед святом можуть просто розкупити, по-друге, ціни на них зазвичай сильно зростають, а по-третє, перед самим Великоднем складно буде вибрати продукти хорошої якості.
Основну увагу слід приділити купівлі яєць і м'яса: м'ясо напевно знадобиться не тільки для буженини, але і, можливо, для перших страв, салатів, тому краще купувати його з деяким запасом, вибираючи шматки з невеликим вмістом жиру.
Заморожене м'ясо теж можна використовувати, хоча в ідеалі воно повинно бути охолодженим. Те ж саме стосується й купівлі яєць: порахуй, скільки яєць вам знадобиться на випічку, і скільки ти збираєшся пофарбувати (зазвичай з розрахунку 2 - максимум 3 яйця на одного дорослого). Не забудь купити дріжджі (для приготування паски рекомендується купувати живі) і борошно.
Також слід запастися всілякої сезонної зеленню і овочами, які в пасхальному меню доповнять щільні м'ясні страви і освіжать звичні салати.
До святкового столу можна подати м'ясні закуски: буженину (до речі, її можна їсти і гарячою, як основне блюдо), підчеревину, ковбаси, улюблений багатьма холодець (для різноманітності його можна зварити з птиці або риби), а також всілякі рибні делікатеси і морепродукти, що безсумнівно складуть конкуренцію м'ясу. Не варто забувати і про салати: найкраще, якщо вони не будуть занадто ситними і тільки доповнять смак інших закусок і страв, доречні тут будуть овочеві легкі салати, м'ясні і рибні коктейлі.
До речі, якщо на наступний день тобі не хочеться їсти крашанки, з них можна приготувати хороший яєчний салат.
Як основне блюдо у великодній день можна подати запечене порося, окіст і як варіант фаршировану птицю або рибу, а також різні види смаження (у тому числі і без м'яса), всілякі рагу і запіканки, голубці, фаршировані овочі.
Велику роль у традиційній пасхальної трапези грає випічка - це і паски, і рулети, і булочки, і пироги з різними начинками. На десерт також можна подати сирні паски і фруктові десерти, млинці і т. д. Паски, які залишаються після свята, можна розрізати на часточки і посушити - вийдуть відмінні сухарики, до речі, вони (паски) обов'язково повинні бути присутніми в поминальні дні.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 21.02.2025 19:31

- 21.02.2025 11:40
- 21.02.2025 09:42

- 21.02.2025 08:15

- 20.02.2025 14:38

- 20.02.2025 10:35
- 20.02.2025 07:47