Лузайте насіння на здоров'я. Секрет у вмісті клітковини
- 16.03.2011 12:57
Вчені з Гарварду знайшли залежність між тривалістю життя і вживанням продуктів з високим вмістом клітковини. Як виявилося, люди, в чий повсякденний раціон входить багато клітковини, менш схильні до ризику передчасно померти від інфекційних і хронічних захворювань: раку, хвороб печінки і серцево-судинної системи.
Механізм впливу клітковини на організм простий: вона стимулює травлення, виводить токсичні речовини, підвищує засвоюваність корисних речовин, що в свою чергу зміцнює імунітет. Жінкам необхідно 25 г клітковини на день, чоловікам - близько 38 р. Для порівняння - в чашці вареної сочевиці міститься близько 16 г клітковини, в чашці вівсяної каші - 4 г, в чашці мигдалю - близько 18 г.
Розчинна клітковина - це природні студнеобразующая речовини: пектин, смола, геліцеллюлоза, альгіназа. За своєю хімічною будовою вони дуже близькі до «звичайного» целюлозі, але при контакті з рідиною ведуть себе трохи по-іншому, перетворюють на желе. Багаті розчинною клітковиною квасоля, ягоди, цитрусові, насіння соняшнику, ячмінь, овес, буряк, яблука. Головне - не забувати вживати достатню кількість рідини. При дефіциті води клітковина не виводиться вчасно і втрачає частину своїх корисних властивостей.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 18.04.2025 12:01

- 08.04.2025 17:07

- 07.04.2025 15:47
- 01.04.2025 16:49

- 01.04.2025 11:37
- 30.03.2025 13:09
- 29.03.2025 09:04

- 28.03.2025 17:49
- 26.03.2025 10:06