Неорганічні фосфати в живленні приводять до розвитку раку легенів
- 25.01.2009 10:24
Високий вміст неорганічного фосфату в їжі, який міститься в різних продуктах, включаючи м'ясо, сири, напої і хлібобулочні вироби, сприяє розвитку ракових пухлин в легенях і привертає людей до хвороби, виявили корейські онкологи Національного університету Сеула. Дослідження показало, що підвищений вжиток фосфату сильно стимулює активність ракових кліток і певних сигнальних доріг в легеневих тканинах у мишей, наділяючи нормальні клітки злоякісними властивостями.
Фосфат – одна з найважливіших живильних речовин для організму, який може активувати деякі сигнали. Як встановили учені, проаналізувавши тканини легких гризунів, підвищений вміст речовини в клітках приводить до зміни сигнальних доріг і, як наслідок, формування симптомів небезпечного захворювання. Останнім часом неорганічні фосфати стали часто додавати в продовольчі продукти як харчова добавка, для затримання вологи і вдосконалення текстури продуктів. Лікарки застерігають, що високі рівні компонента в щоденному живленні /около 1000 мг на день/ сприяють зростанню пухлин в легенях.
Джерело: http://neboley.com.ua
Коментарі (0)
Другие новости:

- 13.03.2023 21:58

- 13.03.2023 13:25

- 10.03.2023 14:35

- 10.03.2023 13:42

- 10.03.2023 12:50

- 10.03.2023 12:14

- 09.03.2023 14:16

- 09.03.2023 13:39

- 08.03.2023 14:54