Неорганічні фосфати в живленні приводять до розвитку раку легенів
- 25.01.2009 10:24![Неорганічні фосфати в живленні приводять до розвитку раку легенів](/foto/news/df5e7018d8befe42.jpg)
Високий вміст неорганічного фосфату в їжі, який міститься в різних продуктах, включаючи м'ясо, сири, напої і хлібобулочні вироби, сприяє розвитку ракових пухлин в легенях і привертає людей до хвороби, виявили корейські онкологи Національного університету Сеула. Дослідження показало, що підвищений вжиток фосфату сильно стимулює активність ракових кліток і певних сигнальних доріг в легеневих тканинах у мишей, наділяючи нормальні клітки злоякісними властивостями.
Фосфат – одна з найважливіших живильних речовин для організму, який може активувати деякі сигнали. Як встановили учені, проаналізувавши тканини легких гризунів, підвищений вміст речовини в клітках приводить до зміни сигнальних доріг і, як наслідок, формування симптомів небезпечного захворювання. Останнім часом неорганічні фосфати стали часто додавати в продовольчі продукти як харчова добавка, для затримання вологи і вдосконалення текстури продуктів. Лікарки застерігають, що високі рівні компонента в щоденному живленні /около 1000 мг на день/ сприяють зростанню пухлин в легенях.
Джерело: http://neboley.com.ua
Коментарі (0)
Другие новости:
![](/foto/news/3423423552111.jpeg)
- 23.07.2024 12:14
![](/foto/news/24234234234.jpg)
- 19.07.2024 21:51
![](/foto/news/23123123311111.jpg)
- 18.07.2024 11:34
![](/foto/news/2342333423444.jpeg)
- 18.07.2024 10:45
![](/foto/news/342342342222.jpeg)
- 15.07.2024 09:00
![](/foto/news/34534534534555.webp)
- 14.07.2024 11:05
![](/foto/news/2342342342344222.jpeg)
- 14.07.2024 11:01
![](/foto/news/34234234234.jpeg)
- 14.07.2024 10:52
![](/foto/news/423423423444.jpeg)
- 12.07.2024 15:57