Чернівці –серед міст-переможців на участь у проекті USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні»

- 29.09.2009 12:26
Чернівці –серед міст-переможців на участь у проекті USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні»

Чернівці потрапили до переліку 34 міст, які обрані для участі у проекті USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» (РМТ). Остаточне рішення щодо переможців ухвалено 22 вересня на основі детального розгляду заявок від 92 міст, які виявили бажання взяти участь у конкурсі.

Заявки міст на участь у проекті «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» розглядалися членами комітету, серед яких були представники організацій, що запроваджують проект в Україні: International Resources Group, Alliance to Save Energy, Research Triangle Institute, Інститут місцевого розвитку, Асоціація «Енергоефективні міста України», а також партнери проекту: Міністерство з питань житлово-комунального господарства України, Асоціація міст України, Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень.
При відборі міст-переможців, члени комітету враховували наступні чинники: зацікавленість та готовність вищих посадових осіб міста до співпраці та запровадження прозорих та ефективних реформ в сфері теплозабезпечення; стан управління енергетичними питаннями у місті; стан міських енергетичних планів; сприяння розвитку ОСББ; вид теплопостачання; стан міського бюджету; участь громадських організацій; розмір міста та його географічне положення; історія міста щодо участі в міжнародних проектах; участь у приватно-державних партнерствах.
За результатами розгляду заявок були обрані міста, які продемонстрували найбільшу мотивацію, зобов’язання та спроможність запроваджувати позитивні зміни в секторі теплозабезпечення. Серед міст переможців: Алчевськ, Вінниця, Вознесенськ, Джанкой, Долина, Євпаторія, Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський, Ковель, Комсомольськ, Коростень, Краматорськ, Красноперекопськ, Кременчук, Куп'янськ, Луцьк, Львів, Могилів-Подільський, Миргород, Нікополь, Новоград-Волинський, Павлоград, Полтава, Ромни, Рівне, Сімферополь, Славутич, Рубіжне, Херсон, Хмельницький, Червоноград, Чернівці, Чернігів, Чугуїв.

Співпраця проекту РМТ з містами-партнерами триватиме 3 роки. В результаті співробітництва буде проведено аналіз стану систем теплопостачання в містах, розроблено енергетичні плани, а також відповідну нормативно-правову базу, визначено технічні специфікації приладів обліку, запроваджено енергоефективні технології та проведено моніторинг результатів цих проектів. Крім того, проект РМТ сприятиме створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, асоціацій співвласників, а також житлових кооперативів та допоможе у покращенні управління та підвищенні фінансової відповідальності серед домовласників.

У роботі з містами-партнерами, проект РМТ сприятиме пошуку фінансування та залученню приватного сектору до впровадження публічно-приватного партнерства і втілення енергоефективних проектів у комунальній галузі.

Водночас проект РМТ започаткує багатокомпонентну національну інформаційну кампанію, під час якої проводитиме просвітницьку діяльність серед громадян щодо ефективного енергоспоживання.

Джерело: Пресцентр міської ради Чернівців


Ключові слова: Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У iPhone 16 з'явиться швидка зарядка Заплановані на осінь 2024 смартфони Apple
- 24.07.2024 15:00
Опунція: чим корисна і кому не можна Симпатичний кактус, що складається з «коржиків» - це
- 23.07.2024 12:14
Стріляли в Ірину Фаріон: що відомо? Фото, новини У Львові стався замах на колишнього депутата Верховної ради від партії «Свобода» та викладачку Ірину Фаріон, повідомила прес-секретар партії Христина Равлюк.
- 19.07.2024 21:51
Єврокомісія програла справу про прозорість контрактів на вакцини Скаргу громадян та євродепутатів на відсутність прозорості у
- 18.07.2024 11:34
У Чернівцях поліцейські оперативно затримали місцевого жителя, який ножем поранив знайомого Для з’ясування обставин на місці інциденту працювала слідчо-оперативна група
- 18.07.2024 10:45
За клопотанням слідчих буковинської поліції взято під варту рівнянина, підозрюваного в сприянні нелегального трансфера Співробітники відділення поліції № 1 (м. Сокиряни) Дністровського РВП спільно з ...
- 15.07.2024 09:00
Кирило Буданов розповів про спроби замаху на президента Путіна При цьому Пєсков зауважив, що загрози, які походять від київської влади, очевидні.
- 14.07.2024 11:05
Журналістка після замаху на Трампа назвала одну його дію дивною Відомо, що після пострілів агенти служби безпеки спробували вивести
- 14.07.2024 11:01
У США замах на вбивство Дональда Трампа: стрілка ліквідовано ФБР: стрілянина на мітингу Трампа розглядається як замах на нього
- 14.07.2024 10:52
М'ясо з кров'ю: чим корисно і кому не можна Людина «приручила» вогонь понад 1,5 млн років тому, проте
- 12.07.2024 15:57

Всі новини