Пісні страви рецепти прості
- 24.02.2014 11:19Світлому християнському святу Великодню передує Великодній піст, який також носить назву Великого посту. У цьому році Великдень випадає на 20 квітня, тому і піст триватиме в період з 3 березня до 19 квітня. Багато людей задаються питанням, яку їжу можна вживати під час Великоднього посту, від чого варто утриматися, і які правила при цьому варто виконувати, адже піст - це не тільки стриманість і помірність у їжі.
Насправді, якщо ставитися до посту правильно і з належною увагою, це не так складно, як здається. Для тіла і душі корисно очиститися, адже в очищенні і полягає суть посту. Крім того, необхідно знати, що є певна категорія людей, яким не можна постувати. Справа в тому, що якщо дотримуватися посту на шкоду здоров'ю, нічого хорошого з цього не вийде.
Варто знати, що під час посту існують особливо суворі дні, коли їсти зовсім не рекомендується, дозволена лише вода. Однак у визначені дні можна їсти пісну їжу, яка теж може бути смачною і різноманітною. Пропонуємо вашій увазі прості рецепти пісного раціону, які точно прийдуться вам до смаку. Окрім того, вони нескладні в приготуванні!
Рецепт цвітної капусти з томатами. Для цього нам потрібний кочан цвітної капусти, 4 помідори, 1 червона цибуля, 2 зубчики часнику, сіль, олія, спеції - чорний мелений перець, коріандр та зелень для прикрашання. Спочатку чистимо та ріжемо дрібно-дрібно часник, цибулю нарізаємо напівкільцями. Томати треба бланшувати, щоб легко зняти шкірку, а потім нарізати кубиками. На олії в сковорідці треба відразу легко обсмажити часник, потім додати цибулю і порізані помідори. лишаємо на малому вогні, час від часу перемішуючи, щоб страва тушкувалася. Далі беремося за капусту. Її треба розділити на суцвіття та гарно промити, а потім варити протягом 5 хвилин. Далі даємо капусті стекти, після чого відправляємо її на сковорідку до томатів. Після цього треба додати приправи і тушкувати під кришкою від 10 до 15 хвилин. Подавати страву до столу треба, прикрасивши зеленню.
Рецепт маринованої капусти з перцем. Беремо 5 кг капусти, по півкіло моркви, ріпчастої цибулі та болгарського перцю. Також нам знадобиться 300 г цукру, півлітра або трохи менше отцту, стільки ж рослинної олії і 4 столові ложки солі. Тепер беремося за приготування цієї дуже корисної і смачної страви. Видялаємо з кочанів капусти перші листочки, миємо її та ріжемо навпіл, щоб було зручніше справлятися, та друбно шаткуємо - на соломку. Вимиту та очищену моркву варто натерти на тертці для приготування по-корейськи. Очищену цибулю ріжемо напівкільцями. Що стосується перцю, то його також миємо, чистимо та ріжемо соломкою. Всі компоненти страви добре мішаємо в одній великій ємності та заправляємо рештою продуктів - цукром, сіллю, олією та оцтом. Залишити капусту треба приблизно на 2-3 години. Після того, як цей час сплине, наповнюємо капусточкою сухі банки та відправляємо в холодне місце.
Рецепт пісних голубців. Для початку нам знадобиться невеликий кочан білої капусти, 1 стакан вареної гречки, 400 г печериць, 1 велика цибулина, свіжі помідори або томатний соус (3 столові ложки), сіль та перець за смком, 2 горішка духмяного перцю та 2 лаврових листочка. Капустяні листи обережно відділяємо від кочана та кладемо в окроп, де варимо до м'якості. Також можна варити цілу капусту, якщо листя не відділяється - попередньо треба зробити навколо кочерижки надрізи. Печериці треба подрібнити і обсмажити на олії разом із цибулею до готовності, потім додати гречку, посолити і поперчити так, як ви любите. Це і буде начинка для голубців. Листи капусти треба наповнити начинкою та згорнути конвертиками, щоб краї були підгорнуті. Тепер укладаємо вже складені голубці в каструлю. Заливати їх треба томатною пастою, розведеною з водою, або ж розбавленим соусом зі свіжих помідорів. Все треба добре посолити і покласти зверху духмяний перець та пару листочків лаврового листа. Страву треба довести до кипіння, а потім тримати на повільному вогні під закритою кришкою. Так голубці приготуються десь протягом 15 хвилин. Після цього подавати їх можна до столу, прикрасивши зеленню. Смачного!
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25