Австралійці створили пиво для вживання в космосі
- 18.05.2011 15:32
Працівники приватної австралійської пивоварні заявили про створення пива для вживання в умовах мікрогравітації - наприклад, на Міжнародній космічній станції. Про розробку австралійців пише Reuters.
Напій Vostok 4 Pines Stout, що відноситься до класу стаутів (темне пиво, яке готується з додаванням паленого солоду, а також карамельного солоду і смаженого ячменю), володіє вираженим смаком, так як в невагомості у людей погіршується здатність розрізняти смакові відтінки.
Творці протестували своє пиво в ході польотів літака, який періодично "пірнає" вниз - при цьому пасажири відчувають стан невагомості. Експерт-доброволець з некомерційної організації Astronauts4Hire випив більше літра пива Vostok 4 Pines Stout. Він позитивно відгукнувся про смак напою, однак розповів про труднощі, які виникли при його вживанні - в умовах відсутності гравітації пиво не ллється вниз, навіть якщо перевернути пляшку.
Крім того, в невагомості бульбашки вуглекислого газу погано відділяються від рідини, і напій виявляється слабо придатним для вживання. Раніше голландський дослідник запропонував спеціальну технологію пивного контейнера, яка дозволяє усунути цей недолік, однак австралійці не уточнили, чи збираються використовувати цей винахід.
Коментарі (0)
Другие новости:
Нічна атака на Київ: кількість постраждалих зростає після удару балістичними ракетами
У ніч проти 25 жовтня російські війська знову здійснили масовану атаку на Київ
- 25.10.2025 12:04
Чому спецодяг на замовлення — це інвестиція, а не витрата
Замовляючи спецодяг індивідуально, підприємства часто
- 25.10.2025 10:26
Індія готується майже повністю припинити імпорт російської нафти через санкції США
Керівники індійських компаній заявили, що нові
- 23.10.2025 09:19
Київ під нічною атакою: пошкоджені житлові будинки, дитсадок і бізнес-центр
За офіційною інформацією, яку оприлюднили мер Києва Віталій Кличко, голова
- 23.10.2025 09:15
- 19.10.2025 16:33
.jpg)
Трамп доручив ICE депортувати сотні тисяч нелегалів до кінця 2025 року