Австралійці створили пиво для вживання в космосі
- 18.05.2011 15:32Працівники приватної австралійської пивоварні заявили про створення пива для вживання в умовах мікрогравітації - наприклад, на Міжнародній космічній станції. Про розробку австралійців пише Reuters.
Напій Vostok 4 Pines Stout, що відноситься до класу стаутів (темне пиво, яке готується з додаванням паленого солоду, а також карамельного солоду і смаженого ячменю), володіє вираженим смаком, так як в невагомості у людей погіршується здатність розрізняти смакові відтінки.
Творці протестували своє пиво в ході польотів літака, який періодично "пірнає" вниз - при цьому пасажири відчувають стан невагомості. Експерт-доброволець з некомерційної організації Astronauts4Hire випив більше літра пива Vostok 4 Pines Stout. Він позитивно відгукнувся про смак напою, однак розповів про труднощі, які виникли при його вживанні - в умовах відсутності гравітації пиво не ллється вниз, навіть якщо перевернути пляшку.
Крім того, в невагомості бульбашки вуглекислого газу погано відділяються від рідини, і напій виявляється слабо придатним для вживання. Раніше голландський дослідник запропонував спеціальну технологію пивного контейнера, яка дозволяє усунути цей недолік, однак австралійці не уточнили, чи збираються використовувати цей винахід.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25