Австралійці створили пиво для вживання в космосі
- 18.05.2011 15:32
Працівники приватної австралійської пивоварні заявили про створення пива для вживання в умовах мікрогравітації - наприклад, на Міжнародній космічній станції. Про розробку австралійців пише Reuters.
Напій Vostok 4 Pines Stout, що відноситься до класу стаутів (темне пиво, яке готується з додаванням паленого солоду, а також карамельного солоду і смаженого ячменю), володіє вираженим смаком, так як в невагомості у людей погіршується здатність розрізняти смакові відтінки.
Творці протестували своє пиво в ході польотів літака, який періодично "пірнає" вниз - при цьому пасажири відчувають стан невагомості. Експерт-доброволець з некомерційної організації Astronauts4Hire випив більше літра пива Vostok 4 Pines Stout. Він позитивно відгукнувся про смак напою, однак розповів про труднощі, які виникли при його вживанні - в умовах відсутності гравітації пиво не ллється вниз, навіть якщо перевернути пляшку.
Крім того, в невагомості бульбашки вуглекислого газу погано відділяються від рідини, і напій виявляється слабо придатним для вживання. Раніше голландський дослідник запропонував спеціальну технологію пивного контейнера, яка дозволяє усунути цей недолік, однак австралійці не уточнили, чи збираються використовувати цей винахід.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 18.04.2025 12:01

- 08.04.2025 17:07

- 07.04.2025 15:47
- 01.04.2025 16:49

- 01.04.2025 11:37
- 30.03.2025 13:09
- 29.03.2025 09:04

- 28.03.2025 17:49
- 26.03.2025 10:06