Що таке черемша і з чим її їдять.
- 07.04.2011 13:27Черемша першою з весняної зелені з'являється на ринку. Ці яскраво-зелене листя так і проситься на стіл.
Багато хто задається питанням: що це таке і що можна з неї приготувати. Повірте, рецептів з черемшею чимало.
Що таке черемша?
Черемша - це рослина з сімейства цибулевих з різким і гострим смаком, близьким до часнику. У народі її називають "ведмежа цибуля".
Кажуть, по весні ведмеді після сплячки бродять по лісі в пошуках цієї першої вітамінної травички.
Чим корисна черемша
Черемша містить вітамін С, фолієву кислоту і фітонциди - рослинні антибіотики. За вмістом аскорбінової кислоти черемша може посперечатися тільки з лимонами і ківі.
Вона сприяє травленню, знижує тиск, стимулює серцеву діяльність. А також очищає кров і виводить холестерин.
Зверни увагу! При виразці і деяких інших захворюваннях шлунка від черемші краще відмовитися.
Черемша з горішками
Інгредієнти: черемша - 1 пучок, арахіс - невелика жменька, соняшникова олія або сметана - 1 столова ложка.
Черемшу дрібно нарізаємо, посипаємо горішками і заправляємо олією або сметаною.
Салат з черемші
Інгредієнти: черемша - 1 невеликий пучок, картопля - 2 шт., яйце - 1 шт., соняшникова олія - 2 столових ложки. Сіль і перець за смаком.
Картопля варимо в мундирах, яйце варимо круто. Черемшу промиваємо і промокаємо паперовим рушником. Дрібно ріжемо.
Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо до смаку, заправляємо олією і їмо з задоволенням.
Картопляний суп з черемшею
Інгредієнти: картопля - 4 шт., Невелика морквина - 1 шт., Ріпчаста цибуля - 1 шт., Вершкове масло - 10 г, черемша - невеликий пучок, м'ясний бульйон - 500 г, сіль і спеції.
Варимо м'ясний бульйон, м'ясо виймаємо, кладемо туди нарізану кубиками картоплю, варимо 10-15 хвилин.
Злегка обсмажуємо на вершковому маслі терту моркву і дрібно нарізану цибулину. За 10 хвилин до закінчення варіння додаємо дрібно нарізану черемшу. Солимо до смаку.
Свинина з черемшею
Інгредієнти: свинина - 150 г, черемша - 500 г, рослинна олія - 50 г, мелений червоний перець і сіль за смаком.
Приготування
М'якоть свинини ріжемо соломкою. Черемшу моєму, сушимо рушником і ріжемо соломкою довжиною близько 3 см.
Сковороду нагріваємо на сильному вогні, вливаємо в неї рослинне масло і перегартовувати його. Викладаємо в сковороду м'ясо, солимо і перчимо.
Як тільки свинина побіліє, відправляємо до м'яса черемшу і все перемішуємо. Смажимо на сильному вогні ще 1 хвилину.
Подаємо свинину з гарніром із свіжих або тушкованих овочів.
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25