Що таке черемша і з чим її їдять.

- 07.04.2011 13:27
Що таке черемша і з чим її їдять.

Черемша першою з весняної зелені з'являється на ринку. Ці яскраво-зелене листя так і проситься на стіл.

Багато хто задається питанням: що це таке і що можна з неї приготувати. Повірте, рецептів з черемшею чимало.

Що таке черемша?

Черемша - це рослина з сімейства цибулевих з різким і гострим смаком, близьким до часнику. У народі її називають "ведмежа цибуля".

Кажуть,  по весні ведмеді після сплячки бродять по лісі в пошуках цієї першої вітамінної травички.

Чим корисна черемша

Черемша містить вітамін С, фолієву кислоту і фітонциди - рослинні антибіотики. За вмістом аскорбінової кислоти черемша може посперечатися тільки з лимонами і ківі.

Вона сприяє травленню, знижує тиск, стимулює серцеву діяльність. А також очищає кров і виводить холестерин.

Зверни увагу! При виразці і деяких інших захворюваннях шлунка від черемші краще відмовитися.

Черемша з горішками

Інгредієнти: черемша - 1 пучок, арахіс - невелика жменька, соняшникова олія або сметана - 1 столова ложка.

Черемшу дрібно нарізаємо, посипаємо горішками і заправляємо олією або сметаною.

Салат з черемші

Інгредієнти: черемша - 1 невеликий пучок, картопля - 2 шт., яйце - 1 шт., соняшникова олія - ​​2 столових ложки. Сіль і перець за смаком.

Картопля варимо в мундирах, яйце варимо круто. Черемшу промиваємо і промокаємо паперовим рушником. Дрібно ріжемо.

Змішуємо всі інгредієнти, солимо і перчимо до смаку, заправляємо олією і їмо з задоволенням.

 Картопляний суп з черемшею

Інгредієнти: картопля - 4 шт., Невелика морквина - 1 шт., Ріпчаста цибуля - 1 шт., Вершкове масло - 10 г, черемша - невеликий пучок, м'ясний бульйон - 500 г, сіль і спеції.

Варимо м'ясний бульйон, м'ясо виймаємо, кладемо туди нарізану кубиками картоплю, варимо 10-15 хвилин.

Злегка обсмажуємо на вершковому маслі терту моркву і дрібно нарізану цибулину. За 10 хвилин до закінчення варіння додаємо дрібно нарізану черемшу. Солимо до смаку.

Свинина з черемшею

Інгредієнти: свинина - 150 г, черемша - 500 г, рослинна олія - ​​50 г, мелений червоний перець і сіль за смаком.

Приготування

М'якоть свинини ріжемо соломкою. Черемшу моєму, сушимо рушником і ріжемо соломкою довжиною близько 3 см.

Сковороду нагріваємо на сильному вогні, вливаємо в неї рослинне масло і перегартовувати його. Викладаємо в сковороду м'ясо, солимо і перчимо.

Як тільки свинина побіліє, відправляємо до м'яса черемшу і все перемішуємо. Смажимо на сильному вогні ще 1 хвилину.

Подаємо свинину з гарніром із свіжих або тушкованих овочів. 


Ключові слова: черемша, ведмежа цибуля, що приготувати з черемші

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Юнакам з 17 років потрібно стати на військовий облік у 2025 році Хто звільняється від облікуНа облік не ставляться лише ті, хто:
- 15.04.2025 12:01
Чому банк може заблокувати карту? 5 причин блокування карток Чому банки в Україні можуьб заблокувати вашу картку? Розповімо основні причини
- 07.04.2025 15:47
Почему банки в Украине заблокируют вашу карту? 5 причин Основные причины блокировки карты
- 01.04.2025 16:49
Як прийняти спадщину якщо чоловік за кордоном? Якщо ви перебуваєте за кордоном і хочете оформити спадщину в Україні, це можливо. Для цього потрібно подати заяву про прийняття спадщини, завірену нотаріально.
- 01.04.2025 11:37
Як вирахувати свій грошовий код? Багато психологів, езотериків і практик фінансового благополуччя стверджують, що гроші притягуються не
- 30.03.2025 13:09
Як перевірити справжність купюри долар? снує кілька способів перевірити справжність купюри в доларах, використовуючи її грошовий код:
- 29.03.2025 09:04

Всі новини