Чим шкідливі Фаст-фуд і копченості?
- 23.09.2010 14:52
Фаст-фуд і копченості завдають удару по нирках
Через надлишок фосфору, який додають в продукти для товарного виду
Фаст-фуд, напівфабрикати, і копченості провокують захворювання нирок - вважають нефрологи з Медичної школи Університету Майамі. Причиною захворювань нирок лікарі вважають надлишок фосфору, повідомляє Newsland.
Фосфор є дуже корисним для організму: він грає важливу роль у формуванні кісток і зубів, у функціонуванні клітинних мембран. Надлишок фосфору зазвичай виділяється нирками. Але якщо фосфору занадто багато, а нирки не зовсім в порядку, надлишок цього мікроелемента може призвести до розвитку захворювання.
У такі продукти як консерви, копченості, напівфабрикати та фаст-фуд виробники додають фосфати, щоб додати їм більш привабливий вигляд і збільшити термін зберігання. Якщо раціон людини складається переважно з таких продуктів - рано чи пізно з'являться проблеми з нирками.
Нагадаємо, нещодавно «Багнет» повідомляв також іншої цікавий факт про «швидкої їжі»: згідно новітнім дослідженням, любов до фаст-фуду передається у спадок.
Фото фастфуда - В. Гольдштейн для Платинової Буковини
Коментарі (0)
Другие новости:

- 18.04.2025 12:01

- 08.04.2025 17:07

- 07.04.2025 15:47
- 01.04.2025 16:49

- 01.04.2025 11:37
- 30.03.2025 13:09
- 29.03.2025 09:04

- 28.03.2025 17:49
- 26.03.2025 10:06