Чим шкідливі Фаст-фуд і копченості?
- 23.09.2010 14:52Фаст-фуд і копченості завдають удару по нирках
Через надлишок фосфору, який додають в продукти для товарного виду
Фаст-фуд, напівфабрикати, і копченості провокують захворювання нирок - вважають нефрологи з Медичної школи Університету Майамі. Причиною захворювань нирок лікарі вважають надлишок фосфору, повідомляє Newsland.
Фосфор є дуже корисним для організму: він грає важливу роль у формуванні кісток і зубів, у функціонуванні клітинних мембран. Надлишок фосфору зазвичай виділяється нирками. Але якщо фосфору занадто багато, а нирки не зовсім в порядку, надлишок цього мікроелемента може призвести до розвитку захворювання.
У такі продукти як консерви, копченості, напівфабрикати та фаст-фуд виробники додають фосфати, щоб додати їм більш привабливий вигляд і збільшити термін зберігання. Якщо раціон людини складається переважно з таких продуктів - рано чи пізно з'являться проблеми з нирками.
Нагадаємо, нещодавно «Багнет» повідомляв також іншої цікавий факт про «швидкої їжі»: згідно новітнім дослідженням, любов до фаст-фуду передається у спадок.
Фото фастфуда - В. Гольдштейн для Платинової Буковини
Коментарі (0)
Другие новости:
- 21.11.2024 14:56
- 15.11.2024 13:14
- 15.11.2024 12:27
- 08.11.2024 11:46
- 31.10.2024 11:40
- 30.10.2024 09:01
- 29.10.2024 16:37
- 29.10.2024 09:25