Чим шкідливі Фаст-фуд і копченості?
- 23.09.2010 14:52
Фаст-фуд і копченості завдають удару по нирках
Через надлишок фосфору, який додають в продукти для товарного виду
Фаст-фуд, напівфабрикати, і копченості провокують захворювання нирок - вважають нефрологи з Медичної школи Університету Майамі. Причиною захворювань нирок лікарі вважають надлишок фосфору, повідомляє Newsland.
Фосфор є дуже корисним для організму: він грає важливу роль у формуванні кісток і зубів, у функціонуванні клітинних мембран. Надлишок фосфору зазвичай виділяється нирками. Але якщо фосфору занадто багато, а нирки не зовсім в порядку, надлишок цього мікроелемента може призвести до розвитку захворювання.
У такі продукти як консерви, копченості, напівфабрикати та фаст-фуд виробники додають фосфати, щоб додати їм більш привабливий вигляд і збільшити термін зберігання. Якщо раціон людини складається переважно з таких продуктів - рано чи пізно з'являться проблеми з нирками.
Нагадаємо, нещодавно «Багнет» повідомляв також іншої цікавий факт про «швидкої їжі»: згідно новітнім дослідженням, любов до фаст-фуду передається у спадок.
Фото фастфуда - В. Гольдштейн для Платинової Буковини
Коментарі (0)
Другие новости:

- 26.06.2025 10:25

- 19.06.2025 16:29

- 19.06.2025 16:27

- 17.06.2025 15:43
- 16.06.2025 15:17

- 16.06.2025 14:53
- 13.06.2025 15:16
- 08.06.2025 15:28