Рада Національного банку фактично відмовився від прогнозного коридору курсу гривні на 2008 рік і системи існування трьох курсів національної валюти.

- 28.10.2008 00:00
Рада Національного банку фактично відмовився від прогнозного коридору курсу гривні на 2008 рік і системи існування трьох курсів національної валюти.

Експерти радять зберігати гроші в валюті

Більшість експертів сходяться в думці, що найкращий засіб зберегти заощадження - відкрити валютні депозити. "Ми вважаємо, що якщо ваші заощадження зараз знаходяться в тих же акціях або валюті, то не варто їх переводити в інші інвестиційні інструменти. Ситуація у фінансовій сфері зараз настільки непередбачувана, що зайві рухи тіла в будь-якому разі не принесуть очікуваних результатів", - повідомили Корреспондент . net в компанії FIMA.
 Такої точки зору дотримується і аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Климчук. "Якщо метою стоїть заощадження (консервування), то я б порадив відкриття мультивалютного депозиту", - каже експерт.

Але, "якщо говорити про великі інвестиції, то краще за все гроші вкладати в держоблігації деномінованими в іноземній валюті", - відзначає Климчук.

У компанії ж FIMA, відзначають, що "акції на даний момент істотно перепродати, багато хто торгують вже нижче номіналу. Тому вхід на ринок або вихід з паперів зараз необгрунтовано".

"В акції в поточний момент на довгострокову перспективу краще не вкладати кошти, т до з одного боку підстерігає потужне зниження їх вартості, а з іншого боку, банкрутство підприємств на увазі не сприятливої економічної обстановки не тільки в країні. Але й в усьому світі", - зазначають у компанії Велес Капітал.

Що стосується дорогоцінних металів, то експерти радять вкладати кошти в них лише професіоналам.

"На даний момент я б не радив інвестувати в дорогоцінні метали тим інвесторам, які не є професіоналами в цій сфері", - говорить Олександр Климчук.

З приводу ж валютних заощаджень, аналітики пропонують своєрідний мультивалютний коктейль.
 

У компанії Велес Капітал розробили пропорцію для заощаджень у валюті. Вона виглядає таким чином: 50% у національній валюті; 25% в євро; 25% у доларах.

З таким підходом згодні й експерти компанії FIMA.
"Маючи заощадження у валюті, варто диверсифікувати свою валютну корзину, к примеру, в рівних пропорціях: долар, євро та гривня", - зазначають у компанії.

У той же час, українські акції продовжують втрачати вартість. Як відзначили в компанії Капітал Таймс, на цілих 16% за день впали котирування акцій коксохімічної галузі.

Криза металургії в першу черги відображається саме на цьому секторі. Ціни бід Авдіївського коксохімічного заводу (AVDK) впали з 4,1 до 3,25 грн., Ясинівського коксохімічного заводу (YASK) - з 0,54 до 0,4 грн. Перший завод входить до групи Метінвест, другий - Концерн Енерго.

На металургійних підприємствах обох груп (Азовсталь і Донецький металургійний завод відповідно) за останній час відбулося різке зниження обсягів виробництва.

Банківський сектор лише за вчорашній день втратив 13,27%.
За зниженням 24 жовтня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's суверенних рейтингів України одразу після зниження довгострокового кредитного рейтингу Укрсоцбанку (USCB) з В + до В.
Акції USCB вчора готові були продавати по 0,27 грн., В той час як місяцем раніше вони коштували 0,42 грн. Очікуємо сьогодні дальнейшнее падіння котирувань цього емітента, а також акцій інших банків.

Прийняття рішення МВФ про надання кредиту Україні на два роки не сприяло оптимізму учасників фондового ринку. Основною умовою для виділення коштів є прийняття Верховною Радою пакету антикризових заходів.

Напередодні виборів прийняття цього законопроекту стає інструментом політичних спекуляцій. Крім того, опозиція небезпідставно остерігаються встановлення політичного та економічного контролю МВФ над Україною після отримання позики.
Раніше стало відомо, що рада Національного банку фактично відмовився від прогнозного коридору курсу гривні на 2008 рік і системи існування трьох курсів національної валюти.

За даними системи UkrDealing.com, вчора валютний ринок відкрився котируваннями 5,80 / 6,05 грн / $. До полудня курс долара склав 5,80 / 6,20 грн / $, закрившісь на такому ж рівні. Безготівковий курс долара дії НБУ не відчув.

Увечері 27 жовтня НБУ підвищив курс долара до 5,35 гривень за одиницю американської валюти.


Ключові слова: відкрити валютні депозити

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини