Як приготувати цілого індика? Новорічні рецепти
- 31.12.2010 14:54
Рецепт 1:
Інгредієнти: фарширований індик т(фарширована гуска готується так само):
Тушка індика або індички, лимонний сік, масло, майонез, яблука.
Фарш для фаршування грудинки індика: печінка індички, 1 повна столова ложка олії, 2 сирих жовтка 50-100г дрібних родзинок, 2 чайні ложки товчених сухарів. Перець, мускатний горіх, товчену гвоздику (1-2 бутона), сіль - за смаком. Два білка.
Фарш для індика: 1 середня цибулина, 30г масла, 100 г свіжого сала, 4 яблука (або 1 неповна столова ложка анчоусної пасти), дві черстві булки, замочені в молоці, 400 г холодної смаженої телятини, 1 столова ложка відціджений каперсів, сік (желе ) з-під телятини, 3 сирих яйця, 100 г розтопленого масла, перець, сіль, мускатний горіх по смаку.
Приготування:
Приготування: Індика очищаємо, кінці крил, шию відріжемо. Шлуночок, печінку, серце відкладаємо. Випатраного індика промиваємо в чистій воді кілька разів. Жилки з ніг виймаємо. Зовні та всередині натираємо сіллю, солимо та поливаємо лимонним соком. Після цього залишити тушку на 2 години. Копченим сало прикрити грудку індика.
Після цього начинити тушку двома різними фаршами. Одним нафарширувати грудину, після чого ії зашити, другим - внутрішність птиці.
Фарш для грудинки: Подрібнену печінку індички розтерти з 1 повною ст. ложкою олії і 2 сирими жовтками, в масу додати 50-100 г дрібних родзинок, 2 чайні ложки товчених сухарів, а також за смаком перець, мускатний горіх, товчену гвоздику (1-2 бутона) і сіль. Отриману масу обережно з'єднати з добре збитою піною з 2 білків.
Фарш для індика: Одну середню цибулину дрібно нарізати і тушкувати, не підрум'янюючи, в 30 г масла. 100г свіжого сала нарізати невеликими кубиками. 4 яблука порізати. З двох черствих булок зрізати скоринку, булки замочити в молоці, потім добре віджати. 400г холодної смаженої телятини нарізати кубиками та 2-3 рази пропустити через м'ясорубку. В отриману масу вбити 3 сирих яйця, 100 г розтопленого масла, перець, сіль (можна дрібку мускатного горіха) на смак, все ретельно вимішати рукою.
Цим фаршем начинити нутрощі індика. Перед подачею м'ясо скропити соком, який утворився в гусятниці, сік, що залишився подати в гарячому вигляді в соуснику.
Птицю покласти в глибоку форму, рясно полити олією намастити майонезом і мажити в помірно нагрітій духовці протягом 2-3 годин. Якщо грудка зарум'яниться занадто швидко, її слід прикрити фольгою, яку треба зняти, коли підсмажаться ніжки.
Рецепт2:
Замочити невеликого індика в марінаді: Маринаді з:
1 апельсин
1 лимон
1 цибуля
4 з.чеснок
2 літ.води
2 шт. лавровий лист
1 ч. л перець горошком
сіль
Наповнити індика яблуками та запікати 2-3 години.овощаммі
Рецепт 3:
Запікаємо індичку:
Маринад: на 4-5 л. води-350 гр. солі, 0,5 ст. оцту, 1 велика головка тертого часнику, 1 велика цибулина (на тертці), чорний перець (горошок), чорний перець (мелений),5-6 лаврових листів, 1 ч.л. червоного молот. перцю.
Трохи води із загальної маси закип'ятити, в киплячу воду покласти червоний молот. перець, лаврушку і перець-горошек.Прокип'ятити близько хвилини.Остудіть, змішати з рештою водою, додати всі інші інгредієнти для маринада. Погрузити в цей маринад індичку на 12 годин.
Потім вийняти, висушити, натерти сумішшю тертого часнику, цибулі, перцю.
Запікати (я зазвичай запікаю з картоплею і овочами), спочатку накривши фольгою, потім фольгу прибрати для зарум'янювання птиці.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 30.04.2025 17:45

- 23.04.2025 14:20

- 23.04.2025 14:17

- 21.04.2025 15:32

- 21.04.2025 13:30

- 21.04.2025 11:28