ДФС Буковини закликають просити чеки

- 19.03.2015 15:13
ДФС Буковини закликають просити чеки

Очільник ДФС Буковини закликав громадськість зробити свій внесок у контролі за видачею чеків

Про це начальник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Михайло Сеничак зауважив на засіданні ініціативної групи з підготовки установчих зборів з формування Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області, та закликав присутніх до свідомої громадської позиції щодо контролю за продажем товарів (послуг) без проведення розрахунків через реєстратори розрахункових операцій.

Податківці регіону дотримуються мораторію на проведення перевірок і переконані, що створюють всі умови для забезпечення двостороннього зв'язку – навзаєм, платники неухильно дотримуються законодавчих норм. Але разом з тим, щоденно у більшості буковинців постає чимало запитань до представників підприємництва, більш за все - щодо невидачі продавцями розрахункового касового чеку. Оскільки, таке порушення зменшує базу оподаткування та відповідно є один із шляхів ухилення від сплати податків. Кожен отриманий чек через реєстратор розрахункових операцій – це збільшення частки сплачених податків. Тому я, як керівник фіскального відомства закликаю усіх небайдужих та свідомих буковинців не залишатися лише спостерігачами за порушеннями, а обов’язково вимагати від торговців дотримуватися правил проведення готівкових розрахунків – підсумував Михайло Сеничак.

Варто зазначити, Законом України від 28.12.2014 №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» внесено зміни в Податковий Кодекс України та Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», які з 1 січня 2015 року значно розширили сферу використання реєстраторів і касових апаратів.

Відтепер платіжні системи, ФОП-платники єдиного податку II і III груп, інтернет-магазини, операції з банківської купівлі-продажу валюти зобов'язані проводити лише із застосуванням РРО та обов’язковою видачею фіскального чека.

Зміни в законодавстві стосуються низки сфер і підприємств, для яких використання РРО стане обов'язковим найближчим часом.

До їх числа увійшли: ФОП - платники єдиного податку II групи з 1 січня 2016 і III групи з 1 липня 2015 р. (крім переносної торгівлі та торгівлі на ринках); підприємства електронної комерції, які продають послуги та товари за допомогою інтернету; агенти, платіжні системи та інші підприємства, які беруть готівку для подальшої передачі; підприємства будь-яких форм власності, які надають послуги за готівку (включаючи платіжні картки); здійснення операцій з купівлі-продажу іноземної валюти у відділеннях банків.

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області


Ключові слова: розрахункові операції з чеком, чек від покупки, використання РРО

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Дністер та його притоки різко зменшилися в об’ємі Один із авторів відео припускає, що воду з Дністра спустили для
- 27.05.2024 17:42
У Чернівецькому районі поліцейські задокументували ДТП з потерпілими Учора, 26 травня, в с. Ржавинці трапилася аварія, під час якої
- 27.05.2024 15:36
Перевод документов для украинцев за границей онлайн Перевод документов: виды и особенности
- 24.05.2024 14:42
Доверенность на автомобиль: как оформить если украинец за границей? оверенность на автомобиль – это официальный документ, удостоверяющий передачу прав на
- 19.05.2024 18:55
В Ірані зазнав аварії один із трьох вертольотів у кортежі президента країни Ібрахіма Раїсі Поки що неясно, чи перебував президент у цьому гелікоптері
- 19.05.2024 17:56
Що у новому законі про мобілізацію? - стисло Стисло згадуємо, що там у новому законі про мобілізацію.
- 18.05.2024 14:55
Довіреність для переоформлення майна, якщо чоловік за кордоном Як зробити довіреність для переоформлення майна в Україні, якщо чоловік за кордоном?
- 18.05.2024 14:07
Військові адвокати - задайте питання онлайн! Військові адвокати: Роль, Функції та Важливість
- 16.05.2024 15:39
Страхи, які заважають завагітніти Сьогодні ми обговоримо страхи, які заважають жінці завагітніти.
- 16.05.2024 09:18
Психосоматика шкірних захворювань алергія Психосоматичні причини алергії
- 02.05.2024 00:11

Всі новини