Василь Базів у Чернівцях влаштував дешевий політичний піар, розраховуючи на те, що всі розумні буковинці виїхали за кордон, або не прийшли на проплачену зустріч

- 29.08.2009 09:04
Василь Базів у Чернівцях влаштував дешевий політичний піар, розраховуючи на те, що всі розумні  буковинці виїхали за кордон, або не прийшли на проплачену зустріч

Почнемо зі свіжої новини поширеної сьогодні каналами УНІАН: «Народний депутат України, лідер громадської ініціативи «Фронт змін» Арсеній Яценюк заявляє, що мер Ужгорода Сергій Ратушняк іде у президенти за домовленістю з прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Як повідомили у прес-службі “Фронту Змін”, про це А.Яценюк сказав сьогодні на брифінгу у Донецьку, коментуючи на прохання журналістів заяву С. Ратушняка про намір іти у президенти України. «Абсолютно очевидно, що мої основні конкуренти, й насамперед Тимошенко, найняли Ратушняка на роботу”, - сказав А.Яценюк. “Ну, то хай він буде працевлаштований. Це ненадовго», – додав лідер “Фронту змін”. Він підкреслив, що дії С.Ратушняка стосовно активістки «Фронту змін» були “неадекватними, що підтверджує порушення проти ужгородського мера трьох кримінальних справ”. «Чистий нацизм і расизм. Проти нього порушено три кримінальні справи, Генеральна прокуратура все-таки зробила це, і зараз, як я розумію, триває розслідування», - сказав А.Яценюк.

Нагадаємо: 6 серпня в Ужгороді мер міста С.Ратушняк напав на активістку «Фронту змін». Дівчина отримала струс головного мозку й численні забої.

Між іншим, журналісти нашого сайту (мова йде про чернівецький ресурс "Букінфо" - ред. ПБ), де далеко не всі прихильники Арсенія Петровича, в даному випадку схильні повірити словам пана Яценюка. Допоміг цьому один сумнозвісний політолог. Сьогодні (28 серпня) Чернівці відвідав неофіційний глашатай Юлї Володимирівни – колишня права рука пана Медведчука (хто забув - колишнього керівника Адміністрації Президента Кучми) Василь Базів.

Забігаючи наперед, вибачте, але не втримаюсь висловити своє суб’єктивне враження - чоловік, який досі дуже ображений на Президента Віктора Ющенка, напевне, за те, що його не запросили на роботу у Секретаріат нового президента у 2005 році після служіння Кучмі, тепер вирішив відігратись поповній. Нині пан Базів об’їжджає регіони України, де ділиться своїми роздумами, а хто ж найдостойніший стати новим президентом України – «Хто стане новим президентом після Ющенка?» - не даючи навіть у самій назві дискусії жодного шансу нині чинному президентові.

В Українському народному домі Чернівців Василь Базів зі своїми друзями - панами Бебиком, Кузьо і Подольским, в унісон піддакуючи один одному, влаштували відверте «культпросвітницьке шоу» на підтримку Юлії Володимирівни Тимошенко. "Науковий об’єктивізм " просто «пер» з вуст гостей Чернівців. Звісно – що окрім її єдиної, тієї, що важко працює, поки інші «деребанять країну», «реальних шансів» на перемогу в нікого немає.

На жаль, заручниками цього мапет-шоу виявилися поважні науковці ЧНУ (пани Буркут, Мельничук, Гевюк) та молодші, менш знані, політологи, а також журналісти більшості буковинських і центральних видань, яких поставили «в позу» запроваджених гостями правил ведення так званої дискусії. (Журналістів, до речі, взагалі позбавили слова).

Так от, назвавши себе «елітою нації» пан Базів смачно похвалився присутнім, що днями мав розмову із «своїм другом» мером Ужгорода паном Ратушняком, який сміючись, нашептав Базіву на вухо, що своїми заявами він «можна сказати, остаточно поховав А.Яценюка, як кандидата у президенти України».

Київські наукові теоретики (Базів тепер живе не у Львові, а у Києві), яким в пору було б назватись представниками виборчого штабу Тимошенко, не приховували своїх симпатій до діючого прем’єра, обгиджуючи (саме так!) її майбутніх опонентів на президентських виборах на чому світ стоїть. Та Бог з ними, врешті, кожен має право на свої симпатії чи антипатії.

Але прибулі гості чомусь подумали, що такої ж «абсолютної думки» всі, хто був присутнім у конференц-залі УНД. Хто ж мав сміливість дещо по-іншому висловитися – таких різко «обломували» (як чернівецького політолога Гевюка пан Подольський).

Щодо кандидатів. то найбільше, звісно, дісталося Вікторові Ющенкові. Наприклад, той же пан Подольський (за його словами, колишній співробітник МЗС в часи Кучми) договорився до того, що сказав: «Ющенка треба посадити у тюрму. І це зробить Юлія Тимошенко. Як і посадить всіх інших корупціонерів».

У душному залі з вуст гостей прозвучала маса якихось незрозумілих апеляцій до опонентів Тимошенко, і жодних (!) у їхньому розпорядженні підтверджених правоохоронцями чи офіційними джерелами фактів. Але хіба на це був розрахунок? Запрошені науковці махали перед носами присутніх якусь сумнівну англомовну книгу про російсько-українську мафію, посилаючись на неї, як на Біблію в останній інстанції. Знову ж таки договорилися до того, що назвали Ющенка маріонеткою боса російської мафії Семена Могилевича, ну і традиційно дядька Сема.

Яценюк, як я писав вище, теж не був залишений в спокої. Він, за словами прибулих гостей, – одне втілення «олігархічного зла», за яким стоять гроші олігархів Пінчука, Фірташа і Коломойського та інших осіб сумнівної національності. Доказів – знову нуль. Але мулька в маси запущена.

Так само, як пан Валерій Бебик – колишній високопоставлений комсомольський чинуша часів ВЛКСМУ, а тепер професор і доктор наук, – просто так кидає у натовп: «зараз ні для кого не є секретом, що лідер «Свободи» Олег Тягнибок фінансується на гроші братів Клюєвих». І знову – жодних фактів, але «мулька» знову кинута і запланована технологічна робота, за яку проплачено, виконана.

Ну і насамкінець, шановні панове, ми всі мусимо знати доведену політологами пані Тимошенко думку: єдиними кандидатами, які вийдуть у друге коло президентських виборів, звісно, будуть нев’януча Юлія Володимирівна і Віктор Федорович.

Лідер ПР й так має своє електоральне поле, а от на Юліному – працюватиме «два основних технічних кандидати Януковича – нинішній президент Віктор Ющенко і лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк». Ось так - не більше, ні менше.

Чесно кажучи, вся ця словесна «абракадабра», пересипана перлами звинувачень одних і співанням оди одному милому кандидатові(тці) нагадала не лише мені (потім поділились враженнями колеги журналісти) про «славні часи» пізнього Леоніда (не Ілліча) Кучми. І у цій іпостасі – не зовсім чистого рупора нової месії, я чомусь переконаний, пан Базів почував себе у своїй комфортній тарілці. Тарілці, до якої вже почали підкидати не лише кістки з прем'єрського столу «тієї, що працює». І вона, поки працює, можливо не бачить, що невдаха Базів робить їй «ведмежу послугу». По-іншому, на жаль, у лабіринтах адміністрації Кучми, точно не навчили…


Керівник порталу БукІнфо
Власний кореспондент УНІАН у Чернівцях
Сергій ЗАРАЙСЬКИЙ

фото - ресурса  БукІнфо 


Ключові слова: Василь Базів Чернівці Базив

Коментарі (4)
ВАЛЕРІЙ БЕБИК | 03.09.2009
ДЯКУЮ ЗА PR, пане Заграйський! :) Якщо працюєте на Яценюка, так і скажіть! :) А якщо секретар комітету комсомолу будівельного СПТУ-24 м. Києва - це "високопоставлений чинуша часів ВЛКСМ", тоді я не чинуша, а китайський імператор! :) ХАЙ ЖИВУТЬ БУКОВИНСЬКІ ЖІНКИ! І ЖИВУТЬ - З КИМ ЗАХОЧУТЬ! :)

Олександр | 03.09.2009
Знову народ починають рахувати за бидло, думали що журналісти теж сіра маса7 Вже з цією Юлькою задовбали. Тепер йдуть придворні політологи і "науковці" на прчмий шантаж і підкуп

зарайському | 29.08.2009
Це політика. А очкарик напевно працевлаштовує видання УНІАН, що так йому зад підтираєти

Василь Дмитрович | 29.08.2009
Та вважають, що Чернівці - то село останнє. УРОДИ! В нас повно людей з розумом - розуміють що ці пани приїхали щоб відпрацбвати гроши. Забули що є букінфо та ін!

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини