Рецепт: яблучний оцет
- 20.06.2009 22:42Рецепт яблучного оцту
- 0,4 кг перетертих яблук (яблучне пюре) залийте 0,5 л перевареної води. На кожен літр води додайте 100 г меду або цукру, а також (для пришвидшення кислого бродіння) по 10 г хлібних дріжджів і 20 г сухого чорного хліба.
- Ємність із цією сумішшю зберігайте відкритою у приміщенні за температури 20-30 °С. Посуд повинен бути зі скла (банки), дерева (діжки без кришок) або емальованої глини. Ємність варто зберігати у -темряві, бо сонячні ультрафіолетові промені перешкоджають бродінню.
- Посуд протягом 10 днів зберігайте у теплі (t 20-30 °С), при цьому щодня помішуючи суміш 2-3 рази дерев’яною ложкою. Потім яблучну кашку перекладіть у мішечок і відтисніть.
- Отриманий сік процідіть через марлю і вилийте у банку з широким горлом. Не забудьте до кожного літра соку додати 50-100 г меду або цукру.
- Сік, розлитий у банки, після десяти днів помішування на 60 днів залишають, щоби він перетворився на оцет.
- Готовий оцет перелийте у пляшки, заткніть воском і зберігайте у прохолодному місці.
Важливо:
- Яблучний оцет можна використовувати як приправу до салатів та інших страв, оскільки оцет задовольняє потребу організму людини в кислих добавках.
- Яблучний оцет можна використовувати як дієтичний харчовий продукт або як терапевтичний засіб при різноманітних захворюваннях.
- При головному болю яблучним оцтом намастіть скроні – і біль мине.
- Дві чайні ложки оцту на склянку води з медом пийте вранці і ввечері для зміцнення імунітету.
Коментарі (1)
Другие новости:

- 18.04.2025 12:01

- 08.04.2025 17:07

- 07.04.2025 15:47
- 01.04.2025 16:49

- 01.04.2025 11:37
- 30.03.2025 13:09
- 29.03.2025 09:04

- 28.03.2025 17:49
- 26.03.2025 10:06
рецепт гарний. Виходить хороший оцет. Можна буде спробувати.