В Україні розпочато будівництво сучасної аеродромно-диспетчерської вишки

- 10.04.2009 13:36
В Україні розпочато будівництво сучасної аеродромно-диспетчерської вишки

Вперше з часів незалежності в Україні розпочато будівництво сучасної аеродромно-диспетчерської вишки 

       Як повідомили "Платиновій Буковині" у Мінтрансзв’язку України, сьогодні, 10 квітня, у регіональному структурному підрозділі Украероруху в Сімферополі відбулася урочиста церемонія закладання капсули, що символізує початок будівництва сучасної аеродромно-диспетчерської вишки (АДВ). Це буде перша АДВ, збудована в Україні за часів незалежності.

       У церемонії взяли участь генеральний директор Державного підприємства обслуговування повітряного руху України Юрій Чередніченко, директор регіонального структурного підрозділу «Кримаерорух» Анатолій Григор’єв, т.в.о. голови правління ВАТ «МА «Сімферополь» Володимир Хороших.

       З початком функціонування АДВ зарубіжні та українські авіакомпанії отримуватимуть якісне та ефективне аеронавігаційне обслуговування в районі аеродрому із застосуванням найсучасніших процедур керування повітряним рухом та обладнання. Це черговий етап Проекту реорганізації диспетчерських пунктів, що втілюється та фінансується Украерорухом без залучення бюджетних коштів.

       Постійна модернізація аеронавігаційної системи України дозволяє підвищити привабливість вітчизняного повітряного простору через поліпшення якості обслуговування з дотриманням міжнародних стандартів. Зважаючи на різке зростання інтенсивності повітряного руху в цьому регіоні, у зв’язку з проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року та зимової Олімпіади в Сочі 2014 року це дозволить забезпечити належний рівень безпеки польотів.

       Аеродромно-диспетчерська вишка призначена для диспетчерського та польотно-інформаційного обслуговування повітряних суден в районі аеродрому при заході на посадку та злеті. Досі в Сімферополі, як і в усіх інших регіонах України, функціонують АДВ, що були збудовані за часів Радянського Союзу. Вони дозволяють забезпечувати безпеку та ефективність обслуговування повітряного руху, однак можливе збільшення інтенсивності повітряного руху та жорсткіші вимоги до безпеки польотів вимагають постійного технічного вдосконалення об’єктів аеронавігації.

       Згідно з проектом, нова аеродромно-диспетчерська вишка буде восьмикутною і матиме висоту 29 м. Місце її розташування на території аеропорту «Сімферополь» – на відстані 387 м від злітно-посадкової смуги. Проектні роботи виконано Державним проектно-технологічним та науково-дослідним інститутом цивільної авіації України, що є головною установою галузі у частині розвитку, проектування та будівництва наземної інфраструктури авіаційного транспорту. Будівництво вишки та устаткування її сучасним аеронавігаційним обладнанням вітчизняного Науково-виробничого об’єднання «Аеротехніка» планується завершити за рік.

       Зона відповідальності Сімферопольського районного диспетчерського центру – це один із 5-ти районів польотної інформації, що є найбільшим за площею – майже 200 тис. кв. км – і найбільш насиченим за обсягами повітряного руху. Специфіка регіону в тому, що частина повітряного простору, який знаходиться у зоні відповідальності центру, – це міжнародний повітряний простір над нейтральними водами Чорного моря, де відповідальність за обслуговування повітряного руху Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) делегувала Україні. 

       Довідка

       Державне підприємство обслуговування повітряного руху України (Украерорух) створене у 1992 р. Генеральний директор Украероруху – Юрій Чередніченко. Підприємство надає повний спектр послуг з аеронавігаційного обслуговування: обслуговування повітряного руху, організація потоків повітряного руху, організація і менеджмент повітряного простору, радіотехнічне забезпечення зв’язку, навігації і спостереження, забезпечення метеорологічною та аеронавігаційною інформацією всіх видів польотів у зоні своєї відповідальності, що охоплює 5 районів польотної інформації загальною площею 776 442 кв. км.


Ключові слова: Аеродромно-диспетчерська вишка

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини