Британці зажадали офіційно визнати підсумки Євробачення -2008 жартом

- 28.05.2008 00:00
Британці зажадали офіційно визнати підсумки Євробачення -2008 жартом

Британці рахують перемогу Білана політично ангажованої Британський коментатор сер Тері Воган заявив, що перемога російського співака Діми Білана є несправедливою і політично ангажованою. Вогана підтримують британські політики і вимагають визнати підсумки голосування на Євробаченні жартом.
 
  Коли в ході фінального голосування Україна віддала Росії максимальну кількість очок - 12, Тері Воган (Sir Terry Wogan), який майже 40 років освітлює конкурс Євробачення, відзначив в прямому ефірі: "Україна просто хоче як і раніше одержувати електрику і газ", повідомляє британська The Times.
 
  Перемогу Білана Воган прокоментував таким чином: "Ну що ж, давайте не позбавлятимемо його цього, давайте привітаємо його". В кінці прямого ефіру Тері Воган взагалі покинув студію: його замінили на Дарка Тері (Dark Terry).
 
  Повернувшись до Великобританії, Тері Воган заявив, що він і продюсер Євробачення на ВВС Кевін Бішоп (Kevin Bishop) ще подумають про те, чи брати участь в конкурсі 2009 роки, який пройде в Москві. "Я не хочу бути свідком чергового подібного фіаско", - додав він.
 
  Воган вважає, що британський учасник Євробачення, колишній сміттяр Енді Эбрахем (Andy Abraham), одержав занижені оцінки, хоча його виступ був не багато чим гірше, ніж у фіналістів.
 
  Він призвав організаторів змінити систему голосування, оскільки при існуючій системі глядачі голосують не за пісню, а за країну. При цьому держави сформували блоки: балканські держави голосують один за одного, так само поступають скандінавські країни. Проте в якнайкращому положенні знаходиться Росія, яку з політичних міркувань або під тиском підтримують що були республіки СРСР. "Росія знов стала трохи ведмедячою", - відзначив Воган, очевидно натякаючи на образ великого російського ведмедя, який небезпечний для Європи.
 
  При такому розкладі, як рахує Воган, західноєвропейські країни завжди будуть в програші. Наприклад, британського кандидата традиційно потримала тільки Ірландія, проте цього опинилося недостатньо для перемоги.
 
  Точку зору Тері Вогана розділяють багато представників британського шоу-бізнесу, а також політики. Депутат Палати общин Річард Янгер-Росс (Richard Younger-Ross) вніс резолюцію, що закликає депутатів офіційно визнати підсумки голосування на Євробаченні жартом, повідомляє The Guardian.
 
  "Очевидно, що голосування проходить по країнах, що підтримують своїх друзів або що голосує проти своїх супротивників. Корпорація ВВС, яка є одним з головних спонсорів конкурсу, повинна припинити фінансування, поки система голосування не буде змінена", - відзначив депутат. Нагадаємо, раніше британська газета Daily Telegraf звинуватила Сербію у використанні Євробачення в політичних цілях.
 
  Слід зазначити, що британці заявляли про політизування Євробачення і раніше. Так минулого року, після того, як сербська співачка Марія Шеріфовіч виграла Євробачення, а друге місце дісталося українському артисту Андрію Данілко, британська преса назвала конкурс гіршим в історії. В результаті, були змінені правила Євробачення, внаслідок чого у фінал конкурсу автоматично потрапляють тільки країни-засновники змагання і країна-переможець. Тим часом німецька газета Der Spiegel виступила тоді на захист фіналістів, назвавши звинувачення критиків "фальшивими".
 
  ***
 
  Представник Росії Діма Білан з піснею Believe Me став переможцем міжнародного пісенного конкурсу Евровіденіє-2008, який відбувся в столиці Сербії Бєлграді. Українська співачка Ганни Лорак завоювала друге місце.
 
  Євробачення - одне з найбільш популярних телевізійних шоу в світі, яке проводиться щорічно, починаючи з 1956 року. Евровіденіє-2008 - саме представницьке за всю історію змагання. У ньому взяли участь виконавці з 43 держав. 20 травня організатори заявили, що конкурси, аналогічні Євробаченню, тепер проводитимуться і в Північній Африці, і на Близькому Сході.

 

 


Ключові слова: Евробачення, Дима Билан, Марія Шеріфович

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини