МТС убезпечить дітей в інтернеті

- 12.07.2010 12:59
МТС убезпечить дітей в інтернеті

9 липня на прес-конференції «Інтернет-злочини та безпека дітей в інтернеті» компанія МТС представила у Львові результати дослідження інтернет-злочинів і поведінки дітей в інтернеті, що змальовують проблеми, з якими стикаються діти, відвідуючи ресурси всесвітньої мережі. Разом з результатами дослідження МТС представила комплекс рішень, спрямованих на убезпечення дітей в інтернеті.

Одним з рішень, яке вже реалізується компанією МТС спільно з Одеською Національною Академією Зв'язку ім. О.С. Попова (ОНАЗ ім. Попова), є впровадження розробленої Академією системи обмеження доступу до нецільових ресурсів мережі інтернет. Дана система буде встановлена і протестована в дев'яти школах Одеси і Миколаєва, які раніше отримали бездротовий доступ до мережі інтернет за допомогою послуги «МТС Коннект 3G» в рамках проекту «Мобільний інтернет від МТС в школи». Роботи з встановлення вже ведуться і будуть закінчені до початку наступного навчального року.

Систему будуть тестувати протягом кількох навчальних місяців. Її ефективність оцінять фахівці Академії, вчителі шкіл і технічні фахівці МТС. За результатами тестування буде прийматися рішення про встановлення системи у львівських школах, які з листопада 2008 року беруть участь у проекті «Мобільний інтернет від МТС у школи» та користуються швидкісним інтернет-доступом за допомогою послуги «МТС Коннект 3G», зокрема, в середніх загальноосвітніх школах № 3, № 5, № 34 та Львівському державному ліцеї ім. Героїв Крут, ЗОШ «Провесінь».

«Інтернет, як і мобільний зв'язок, вже давно став невід'ємною частиною життя молоді. Важливо, щоб окрім переваг онлайн-серфінгу діти та підлітки також усвідомлювали й небезпеку, з якою вони можуть зіткнутися, перебуваючи у віртуальному просторі», – відзначив Кирил Дмитрієв, директор Західного територіального управління «МТС Україна». – Як соціально відповідальна компанія, ми не тільки забезпечуємо школи бездротовим інтернетом від МТС, але й пропонуємо рішення, які допоможуть нашим абонентам вберегти дітей від недитячого контенту і загроз в інтернеті. Приємно, що для цього ми можемо використовувати науковий потенціал вітчизняних вчених та інженерів».

Свої рішення на прес-конференції у Львові також представила компанія Microsoft. «Щорічно тренери-волонтери програми «Онляндія» проводять тисячі тренінгів для дітей, вчителів та батьків, де вчать правилам безпечного користування інтернетом, – розповів Артур Кочарян, координатор програми «Онляндія – безпека дітей в інтернеті». – За 2 роки, що минули з моменту відкриття сайту «Онляндія», тренінги в школах, дитячих таборах і громадських організаціях пройшли більше 47 тис. дітей і більше 16 тис. дорослих. Завдяки зусиллям Коаліції за безпеку дітей в інтернеті, тема онлайн-безпеки дітей внесена до шкільної програми, а тепер про проблему та способи її вирішення зможуть також дізнатися абоненти МТС».

Про програму «Мобільний інтернет від МТС у школи»

Національна програма «Мобільний інтернет від МТС у школи» – це спільний проект Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України, а також компанії «МТС Україна». Основна його мета – надати дітям більш широкі можливості в навчанні та здобутті якісної сучасної освіти.

У рамках програми «Мобільний інтернет від МТС у школи» оператор надає широкосмуговий швидкісний доступ в інтернет дитячим навчальним закладам – притулкам для дітей, інтернатам, дитячим будинкам і загальноосвітнім школам, – які знаходяться переважно в передмістях і сільських районах, де недоступне дротове підключення.

Доступ навчальних закладів до глобальної мережі забезпечений за допомогою сервісу «МТС Коннект 3G» на базі технології передачі даних CDMA2000 1x EV-DO Rev A. «MTС Коннект 3G» – це сервіс, який забезпечує високошвидкісний доступ до глобальної мережі інтернет за допомогою бездротових каналів передачі даних. На сьогоднішній день послуга «МТС Коннект 3G» доступна абонентам МТС більше ніж у 200 містах по всій Україні. У поточному році буде проведена робота з підвищення ємності та швидкості сервісу «МТС Коннект 3G».

Технологія CDMA забезпечує швидкий і мобільний доступ до мережі інтернет, можливість бути завжди на зв'язку, а також вільно пересуватися по всій території, де є покриття мережі CDMA, без втрати з'єднання. Використання інноваційної технології CDMA2000 1x EV-DO Rev A дозволяє надавати високу швидкість бездротової передачі даних, забезпечуючи швидкість передачі інформації до 1,8 Мбіт / c та завантаження даних – до 3,1 Мбіт / с.

У ході проекту широкосмуговим швидкісним інтернетом планується забезпечити 100 дитячих установ і надалі розповсюдити цей досвід на всю територію України.

 

Про систему обмеження доступу до нецільових ресурсів

В основу системи покладений принцип встановлення в кожному закладі (школі, вузі, державному чи приватному закладі) proxy-сервера, на якому розміщується копія центральної бази даних, заборонених до перегляду ресурсів. Користувачі комп'ютерної мережі певної організації отримують доступ до мережі інтернет виключно через proxy-сервер. При кожній спробі отримання доступу до того або іншого ресурсу proxy-сервер перевіряє – не внесено Чи є ресурс в спеціальну базу. У разі якщо такий ресурс розміщений в базі заборонених – доступ до нього блокується, а користувачеві виводиться на екран відповідне повідомлення.

 

За час існування системи (станом на початок 2010 року) в базу включено понад 250 тисяч записів у таких категоріях як порнографія, online ігри і казино, музика, відео і т.д. Оновлення бази даних нецільових ресурсів здійснюється в автоматизованому режимі за рахунок централізованої обробки службових журналів, що надходять від усіх proxy-серверів, приєднаних до системи. На базі інформаційного центру, розгорнутого при ОНАЗ ім. О. С. Попова, групою експертів відповідно до розроблених критеріїв здійснюється щоденний аналіз найбільш відвідуваних ресурсів з подальшим доповненням бази даних та її розсилкою всім встановленим proxy-серверам.

 

Про Коаліцію за безпеку дітей в інтернеті

Коаліція заснована компанією «Майкрософт Україна» в рамках програми «Партнерство в навчанні». Коаліція займається реалізацією програми «Безпека дітей в інтернеті», яка включає цілий ряд заходів, спрямованих на навчання дітей, вчителів та батьків правилам безпечного користування інтернетом, а також на створення відповідного законодавчого та нормативного середовища

 


Ключові слова: МТС безпека дітей в інтернеті

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини