Мінтрансзв’язку надало відповіді на всі звернення громадян

- 08.07.2010 12:46
Мінтрансзв’язку надало відповіді на всі звернення громадян

У І півріччі 2010 року Мінтрансзв’язку надало відповіді на всі звернення громадян без жодних порушень термінів

Протягом І півріччя 2010 року до Міністерства транспорту та зв’язку України надійшло 1507 звернень громадян з усіх регіонів України та з-за кордону. За кількістю звернень 2010 рік, на відміну від 2008 та особливо 2005 року, коли спостерігалась найбільша активність громадян, поступається показникам 2009 року.
Така динаміка свідчить про певне зменшення соціальної напруги у суспільстві та вирішення проблемних питань галузі транспорту та зв’язку.
Найбільша кількість звернень надійшла від громадян міста Києва (25%), Львівської (8,3%), Одеської (8,1%), Дніпропетровської (8%), Київської (7,6%), Харківської (7,2%) областей. Серед усіх звернень понад 85% - індивідуальні, 14,5% - колективні. Кількість громадян, що звернулись до Мінтрансзв’язку за І півріччя 2010 року, також зменшилась у порівнянні з 2009 роком.
Загальний аналіз звернень засвідчує, що громадяни переважно порушують питання обслуговування на підприємствах транспорту та зв’язку (36%), проблеми соціальної сфери (13,4%) та виробничої діяльності (8,5%).
Так, найбільша кількість звернень стосується неналежного рівня сервісу, питань організації графіку руху поїздів приміського та далекого сполучення, відміну зупинок поїздів на деяких станціях та зупиночних пунктах. Громадяни звертаються і з питань здійснення перевезень пільговиків, адже неврегульованість на законодавчому рівні відшкодування за виконання такого виду перевезень створює умови до виникнення конфліктних ситуацій під час їх здійснення. Найчастіше звертаються громадяни з питань пільгового проїзду зі скаргами на відмову водіями автомобільного транспорту та касирами автостанцій у реалізації права пільгового проїзду.
Досить болючою проблемою залишається телефонізація (1,8% від загальної кількості звернень): встановлення телефонів пільговим категоріям населення (як правило, учасникам війни), скасування пільг ветеранам зв’язку за користування телефонів тощо.
Порушуються і питання працевлаштування та звільнення, у першу чергу - пов’язані з реорганізаційними заходами на підприємствах залізничного транспорту та пошти, а також працевлаштування випускників профільних навчальних закладів. Працівники ж відділень зв’язку та мешканці сільської місцевості скаржаться переважно на невідповідність рівня заробітної плати листонош їх важким та специфічним умовам праці.
На особистому прийомі за І півріччя 2010 року прийнято 54 особи. Громадяни в основному зверталися з питань незадовільного рівня сервісного обслуговування, санітарно-гігієнічного стану рухомого складу та споруд транспортно-дорожнього комплексу, праці та заробітної плати, пільгового проїзду у міських та міжміських маршрутних таксі, покращення житлових умов працівників та пенсіонерів залізниці, працевлаштування, питання ліцензування діяльності на автомобільному транспорті тощо.
Міністерство транспорту та зв’язку України надалі вестиме постійний моніторинг якості послуг, які надає галузь, оперативно надаватиме відповіді на всі звернення громадян та сприятиме повному вирішенню порушених ними проблем.

 



Ключові слова: відповіді на звернення гомадян

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини