Які соціальні проекти діють у Чернівцях у 2010 році?

- 06.07.2010 11:49
Які соціальні проекти діють у Чернівцях у 2010 році?

Міська рада виділила 100 тисяч гривень на соціальні проекти
В Чернівцях відбувся конкурс соціальних проектів неприбуткових організацій на 2010 рік. З 12 поданих на розгляд комісії проектів перемогу в 4 напрямках конкурсу здобули 9 проектів. Деякі з них представили організації, які вже мають значний досвід у написанні та впровадженні проектів, але позитивною є і значна кількість «новачків», які подали цікаві та необхідні місту проекти.
Отже, з 1 липня розпочали свою діяльність 3 проекти в напрямку «Соціальна підтримка та адаптація інвалідів, бездомних, малозабезпечених та осіб похилого віку» на загальну суму 29 500 гривень. З них проект міського об’єднання громадян «Народна допомога» під назвою «Вулична варта: надання ургентної соціальної допомоги бездомним громадянам в осінньо-зимовий період» буде профінансовано в розмірі 12 000 гривень.

Інваліди зору – постійна цільова аудиторія соціальних проектів. Цього року обласна організація УТОС здійснюватиме проект «Правовий захист інвалідів по зору», що передбачає правове навчання та придбання озвученої правової літератури для незрячих. З міського бюджету на проект виділено 4700 гривень.
Проект «Збережемо старше покоління» обласної благодійної спілки Самаритян направлений на придбання медичного обладнання для важкохворих літніх людей. Цей проект підтриманий у сумі 12 800 гривень.
У пріоритетному напрямку «Молодіжна політика» переможцями стали 3 цікавих проекти щодо роботи з молоддю. Так, проект «Погляд у майбутнє» Буковинського мистецького центру відродження та сприяння розвитку традиційної румунської культури передбачає проведення конкурсів короткометражного молодіжного фільму та дитячого малюнку на асфальті, полікультурного фольклорного фестивалю за участю колективів національних громад краю. Цей проект отримав фінансування в розмірі 10 000 гривень.
Міський благодійний фонд «Нова сім’я» за кошти бюджету (розмір фінансування – 7000 гривень) займатиметься первинною профілактикою ВІЛ/СНІД та інфекцій, що передаються статевим шляхом, наркоманії. Цільовою аудиторією проекту будуть студенти Чернівецького національного університету. А проект благодійного фонду «Життя заради життя» передбачає проведення літнього терапевтичного табору для ВІЛ-позитивних людей. Розмір міського фінансування проекту склав 12 000 гривень.
В сферах громадської освіти, аматорської культури і спорту здійснюватимуться 2 проекти. В рамках одного з них, «Громадськість проти туберкульозу, СНІДу та грипу» регіональна благодійна асоціація «Сім’я та здоров’я» проведе низку тренінгових занять з профілактики зазначених хвороб у навчальних закладах міста, а також надаватиме гуманітарну допомогу малозабезпеченим. До слова, 3-річний досвід виконання муніципальних проектів в організації вже є. Їй завжди вдається залучити кошти, значно більші за суму муніципального гранту, який в цьому році становитиме 15 000 гривень.
Обласне громадське молодіжне об’єднання «Буквиця» за кошти міського бюджету в сумі 9 500 гривень буде впроваджувати проект «Безпечне довкілля на користь громаді – зроби КРОК», направлений на формування навичок екологічного виховання в чернівецьких школярів.
В цьому році вперше було подано проект на пріоритетний напрямок «Збереження культурної спадщини». Він має назву «Скарбниця» і спрямований на реставрацію єврейської святині Чернівців – поховання цадика Фрідмана. З міської казни благодійному фонду «Від серця до серця», який буде реалізовувати проект, виділено 17 000 гривень.


Джерело: Прес-центр міської ради Чернівців


Ключові слова: социальные проэкты Черновцов

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини