Як УМВС ліквідувало наслідки повені 23-24 червня на території Чернівецької області

- 25.06.2010 09:36
Як УМВС ліквідувало наслідки повені 23-24 червня на території Чернівецької області

Заходи з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 22-24 червня 2010 року на території Чернівецької області

Внаслідок сильних дощів з 22 по 24 червня на території Чернівецької області від розливу річок, підйому ґрунтових вод та накопичення в низинах стічних вод в 9 районах області і м. Чернівцях підтоплено 65 населених пунктів, 16 об'єктів соціальної сфери (школи, дитячі садки), 529 житлових будинків, 431 господарська будівля, 2 тис. 526 підвальних приміщень, 2 тис. 938 присадибних ділянок, 694 подвір'їв, 97 криниць та 348 га сільськогосподарських угідь. Пошкоджено 57 тис. 930 м дорожнього покриття автошляхів державного і місцевого значення, 13 мостів та 3 тис. 970 м водозахисних дамб. Без електропостачання залишилося 12 населених пунктів, без газопостачання – 2 населених пункти.
З районів підтоплення тимчасово відселено 238 чол. у тому числі 135 дітей, врятовано 10 чол. Проводяться заходи з підготовки до тимчасового відселення 115 чол. у Вижницькому районі (с. Банилів). В районах відселення підрозділи МВС здійснюють цілодобове патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.
Найбільше постраждали від стихії м. Чернівці, Вижницький, Новоселицький та Сторожинецький райони області.
23 червня в районі надзвичайної ситуації працював Міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Н. Шуфрич, який ознайомився з ситуацією у м. Чернівці та у Вижницькому, Новоселицькому, Кіцманському районах, провів засідання Штабу з ліквідації надзвичайної ситуації та визначив завдання силам цивільного захисту щодо допомоги населенню в районах надзвичайної ситуації, заходи щодо протидії шкідливій дії води і завдання щодо мінімізації матеріальних збитків.

В цілому, внаслідок надзвичайної ситуації порушено нормальні умови життєдіяльності більше 15 тис. чол., а завдані стихією збитки перевищують 15 млн. гривень.

Рівень води в р. Прут за період з 22 по 24 червня досяг найбільшого значення 523 см станом на 23 год. 23 червня, з перевищенням рівня виходу води на заплаву на 93 см. Станом на 07.00 24 червня максимальний рівень води у р. Прут становить 498 см (перевищення 68 см), у р. Сірет – 610 см (10 см). Спостерігається загальне зниження рівнів води в річках.
Рівень води в каскадах озер в районах с. Киселів та с. Суховерхів Кіцманського району до критичної відмітки становить 30-40 см. Станом на 07.00 24 червня рівень води не збільшується, загрози прориву дамб не має.
З метою координації дій органів та підрозділів по охороні громадського порядку, збереженню майна громадян та суспільної власності розгорнуто діяльність оперативного штабу УМВС України в Чернівецькій області.
Станом на 24 червня на території області продовжуються невеликі короткочасні опади.
Ситуація по області:

м. Чернівці – підтоплено 38 житлових будинків, 1 об’єкт народного господарства, 2 господарські будівлі, 151 присадибна ділянка. Пошкоджено 11 тис. 200 м дорожнього покриття автошляхів місцевого значення. На території МТК "Калинівський ринок" підтоплено 90 торгових контейнерів. Силами підрозділів МНС, адміністрації ринку та підприємцями здійснено евакуацію матеріальних цінностей. Силами ОВС забезпечено безпеку дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.

Заставнівський район – підтоплено 8 населених пунктів, 9 житлових будинків, 1 об’єкт народного господарства, 14 господарських будівель, 11 підвальних приміщень, 234 присадибні ділянки, 5 криниць та 43 га сільгоспугідь. Пошкоджено 800 м дорожнього покриття автошляхів місцевого значення та 5 мостів. Силами ОВС забезпечено безпеку дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.
Кіцманський район - підтоплено 17 населених пунктів, 49 житлових будинків, 1 об’єкт народного господарства, 117 господарських будівель, 2 тис. 189 підвальних приміщень, 1 тис. 126 присадибних ділянок, 14 криниць та 203 га сільгоспугідь. Пошкоджено 30 тис. м дорожнього покриття автошляхів місцевого значення та 1 міст. Силами ОВС забезпечено безпеку дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.
Новоселицький район - підтоплено 3 населених пункти, 12 житлових будинків, 15 підвальних приміщень, 259 присадибних ділянок, 30 криниць та 80 га сільгоспугідь. Пошкоджено 50 м дорожнього покриття автошляхів місцевого значення та порушено електропостачання у 2 населених пунктах. Силами ОВС забезпечено безпеку дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.
Сторожинецький район - підтоплено 11 населених пунктів, 213 житлових будинків, 3 об’єкти народного господарства, 173 господарські будівлі, 197 присадибних ділянок, 144 підвальних приміщення, 40 криниць та 22 га сільгоспугідь. Пошкоджено 15 тис. м дорожнього покриття автошляхів місцевого значення, 3 мости, відключено від електропостачання 1 населений пункт. Силами ОВС забезпечено безпеку дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.
Глибоцький район – підтоплено 3 населених пункти, 14 житлових будинків, 13 господарських будівель, 9 підвальних приміщень, 28 присадибних ділянок, 8 криниць. Пошкоджено 240 м дорожнього покриття автошляхів місцевого значення та 1 міст. Порушено електропостачання у 4 населених пунктах. Силами ОВС забезпечено безпеку дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.
Вижницький район – підтоплено 18 населених пунктів, 194 житлових будинків, 8 об’єктів народного господарства, 112 господарських будівель, 153 підвальних приміщення, 908 присадибних ділянок. Пошкоджено 3 тис. 970 м водозахисних дамб, 400 м дорожнього покриття автошляхів державного та місцевого значення. Порушено електропостачання у 3 та газопостачання у 2 населених пунктах.
У зв’язку із пошкодженням тіла дамби на ділянці довжиною 70 м у с. Банилів проводяться підготовчі заходи до тимчасового відселення 115 чол.
Силами ОВС забезпечено безпеку дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.
Путильський район – підтоплено 2 населених пункти, 2 об’єкта народного господарства, 5 підвальних приміщень, 5 присадибних ділянок, пошкоджено 40 м дорожнього покриття автошляхів місцевого значення та 2 мости. Силами ОВС забезпечено безпеку дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.
Герцаївський район – пошкоджено 200 м дорожнього покриття автошляхів місцевого значення та порушено електропостачання у 2 населених пунктах. Силами ОВС забезпечено безпеку дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.
Хотинський район - підтоплено 2 населених пункти, 30 присадибних ділянок. Силами ОВС забезпечено безпеку дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності.
Протягом 23 червня підрозділами МНС та обласними комунальними службами здійснювалися заходи щодо підготовки до відкачування води з підтоплених житлових будинків, підвалів та присадибних ділянок.
З метою нарощування угрупування сил МНС в Чернівецькій області для ліквідації наслідків несприятливих погодних умов, з інших областей додатково прибули і приступили до роботи 7 пожежних насосних станцій та 7 рукавних автомобілів для відкачування води.
На випадок ускладнення оперативної обстановки утримуються в резерві додаткові плавзасоби (плаваючі транспортери ПТС-2).
Як повідомив на прес-конференції начальник УМВС України в Чернівецькій області Микола Харабара, міліція Чернівецької області, згідно вказівки тимчасово виконуючим обов‘язки Міністра внутрішніх справ України Сергія Попкова, міліція Чернівецької області переведена на посилений варіант несення служби.
Силами ОВС продовжується забезпечення безпеки дорожнього руху, а також патрулювання по охороні майна громадян та суспільної власності. За півтори доби в населених пунктах де є підтоплені будинки, присадибні ділянки, господарські будівлі не скоєно жодного злочину, не допущено жодної крадіжки чи фактів мародерства.
Всього до проведення вказаних заходів до охорони громадського порядку залучено 562 працівники міліції. У ніч з 23 на 24 червня до вказаних заходів було залучено 300 працівників міліції.




Источник: СЗГ УМВС України в Чернівецькій області


Ключові слова: УМВС Чернівецької області

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини