До уваги буковинців -як узгодити податкове зобов’язання

- 10.02.2009 10:24
До уваги буковинців -як узгодити податкове зобов’язання

За розглядом скарги підприємства обласна державна податкова адміністрація скасувала рішення міської податкової інспекції про застосування фінансової санкції до філії (структурного підрозділу підприємства - не юридичної  особи) за порушення вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Однак міська податкова інспекція надіслала нове рішення , яким застосувала цю фінансову санкцію до підприємства - юридичної особи. Чи є правомірними такі дії податкових  органів?

Відповідно до статті 17 Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" фінансові санкції  застосовуються до суб'єктів підприємницької  діяльності. Отже, фінансову санкцію  слід застосовувати до підприємства (юридичної особи) і обласна податкова адміністрація правомірно скасувала рішення міської ДПІ  про застосування фінансової санкції до філії (структурного підрозділу підприємства), а  міська ДПІ  відповідно до вимог законодавства правомірно надіслала нове рішення про застосування фінансової санкції до підприємства (юридичної особи).


Чи має право платник податків оскаржити податкове  повідомлення-рішення в суді без  дотримання процедури апеляційного узгодження податкових зобов'язань в адміністративному порядку?

У разі незгоди з визначеною податковою інспекцією сумою податкового зобов'язання платник податків самостійно вибирає порядок (адміністративний чи судовий) оскарження податкового повідомлення - рішення. Підпунктом 5.2.5 пункту 5  статті 5  Закону України "Про порядок погашення податкових зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" та пункту 3  Положення "Про порядок подання та розгляду скарг платників податків органами державної податкової служби", яке затверджено наказом ДПА України від 11.12.1996 року № 29 передбачено, що з урахуванням строків давності платник податків має право оскаржити в суді податкове  повідомлення - рішення органу ДПС про нарахування податкових зобов'язань  у будь-який момент після отримання відповідного податкового повідомлення - рішення. Тому оскарження податкового повідомлення - рішення до суду не потребує попереднього апеляційного узгодження в адміністративному порядку податкових зобов'язань, визначених органом ДПС.      

 

Джерело: www.dpa.cv.ua


Ключові слова: оскаржити, податкова, наказ ДПА, фінансова санкція

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини