Відкриття виставки гобеленів та текстильного колажу Ольги Маріно

- 24.05.2010 10:14
Відкриття виставки гобеленів та текстильного колажу Ольги Маріно

У вівторок, 18 травня, по всьому світі відзначали музейних працівників та їхню нелегку та кропітку працю, адже саме цей день у 70-х роках минулого століття було проголошено Всесвітнім Днем Музею. Більше ніж святково зустрів своє професійне свято колектив Чернівецького художнього музею. У святині буковинського мистецтва відбулося відкриття виставки гобеленів та текстильного колажу. Автором цих робіт є Ольга Маріно – відома українська художниця та дизайнер, Заслужений діяч мистецтв України, заступник Голови Спілки дизайнерів України, член Національної Спілки художників України.

Ця виставка є першою акцією Чернівецької обласної організації Спілки дизайнерів України, яку очолює Світлана Шевченко і яка вперше була створена в Чернівцях у лютому 2010 року.

Зауважимо, що в нашому місті виставки таких високохудожніх робіт якщо і не рідкість, то, в будь-якому випадку, презентуються зовсім нечасто. Надзвичайно високий рівень представленої експозиції відмітили на відкритті фахівці та люди, небайдужі до мистецтва. Як було зазначено, твори мистецтва і дизайну Ольги Маріно – «це високий рівень професіоналізму, витонченого відчуття Світу та Часу через дбайливе відношення до української та світової текстильної культури. ЇЇ твори несуть гармонію, комфорт і слугують справжньою прикрасою для будь-якої оселі чи закладу».

Приведу слова Ольги Дащенко, науковця ЧНУ, яка розвила це твердження: «Ці роботи настільки витончені та досконалі, що мова йде не тільки про те, що вони здатні прикрасити будь-який інтерьєр, а, скоріше, слід говорити про їхнє самостійне існування, таку собі внутрішню самодостатність».

За думкою фахівців, Ольга Маріно - один з лідерів художнього текстильного простору України і має у своєму, так би мовити, списку заслуг, 12-ть персональних виставок. Ії роботи узнавані і знаходяться в музеях та приватних колекціях України, Польщі, Німеччини, Австрії, Канади, Угорщини, Франції та країн Африканського континенту.

Тепер Ольга «відмітилася» персональною виставкою і в серці буковинського краю. Всього на виставці презентовано 17 робіт авторки, з яких є і окремі полотна, і серії робіт. Кожен експонат виставки заслуговує на те, щоби бути побаченим, тож чекаємо вас у виставковому залі художнього музею і повідомляємо, що експозиція Ольги Маріно, що носить назву «Червона Рута», функціонуватиме там до 6 червня.

Проекти та виставки за участю Ольги Маріно

1998 р. - виставка сучасного гобелену Украіни «Арт-календар 99» (Відень, Австрія, фармакологічна фірма «Берінгер-Інгельхайм випускає календар з її роботами накладом 25000 примірників і присвячує його українському мистецтву).

2000 р. - проект по відродженню гуцульського ліжника (с.Яворів, Івано-Франківської обл.)

2003 р. - арт-проект «200 імен. Декоративне мистецтво України кінця ХХ століття»

2004 р. - арт-проект, присвячений 50-річчю входження України в ЮНЕСКО (Париж, Франція).

- виставка українського мистецтва «Розмаїття кольорів» в рамках культурних заходів Олімпійських Ігoр в м. Афіни (Греція).

- Перша Всеукраїнська триєналє текстилю (галерея НСХУ, м .Київ, диплом «За кращий гобелен» і Сертифікат на участь у виставці сучасного мистецтва в 2005 р., Чикаго (США).

2005 р. - учасник арт-проекту та автор експозиції українського мистецтва «Барвиста Україна» до Дня Незалежності України (м.Київ, Центральний павільйон Національного комплексу «Експоцентр України», подяка від Державного управління по справам).

2006 р. - учасник 6-ї міжнародної виставки художнього текстилю «СКІФІЯ-6 » (срібна медаль за кращий твір )

2007 р. - учасник престижної ХІІ Міжнародної триєналє текстилю (м. Лодзь, Польща, Музей сучасного текстилю, видано каталог).

2007 р. - за великі досягнення та вагомий внесок у розвиток дизайнерської культури та мистецтва України, отримала професійну премію у номінації «Нова естетика українського гобелену ХХІ століття» на Українському Національному Олімпі.

2008 р. - учасник заходів - пам’яті Голодомору в Україні (м .Київ, Центр мистецтв «Українській дім»)

2009 р. – україно-японська виставка міні - текстилю (м. Херсон, Історичний музей)

2010 р. – учасник виставки «Великий скульптурний Салон» (м. Київ, Центр мистецтв «Українській дім»







 

член Експертної Ради з професійної премії «Український Національний Олімп»

Має публікації в спеціалізованих виданнях: «Міжнародний туризм», «Welcome to Ukraine», «Салон», «Domus design», «А.С.С. Ватерпас», «Публичные люди», «Архитектура та престиж», «Дом и интерьер», «Академия», «Архідея», «Salon», книга-збірник «Київський літопис», книга-альбом «Архітектура та будівництво України ХХІ століття», альбом по дизайну «Дизель», альбом «200 імен. Декоративне мистецтво України кінця XX століття».


Ключові слова: Ольга Маріно виставка Чернівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини