Олег Тягнибок: треба готувати ґрунт для революції

- 16.05.2010 19:35
Олег Тягнибок: треба готувати ґрунт для революції

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що акції протесту його політсили мають на меті показати, що дії влади не приймаються суспільством і підготувати "ґрунт для революції".

Про це він сказав, коментуючи рішення суду про заборону проведення політичних акцій під час візиту до Києва президента РФ Дмитра Мєдвєдєва.

Попри заборону ВО "Свобода" має провести всеукраїнську акцію протесту проти політики президента Віктора Януковича в понеділок, 17 травня. Партія проведе пікетування всіх обласних державних адміністрацій, а також о 12.00 на Софійській площі в Києві спільно з іншими націонал-патріотичними організаціями проведе акцію протесту.

"Ми будемо завтра оскаржувати рішення суду. Хоча й розуміємо, що рішення отримаємо вже після візиту Мєдвєдєва. Всі підставити виграти справу у нас є. Другий момент, що у рішенні суду чітко вказані вулиці, на яких не можна проводити заходи, але Софійської площі у списку немає. Якщо у понеділок заборонять і там, то ми будемо дотримуватись рішення суду. Ми ж не камікадзе, щоб чинити спротив міліції. Я не спостерігав серед "свободівців" особливого мазохізму", - розповів Тягнибок.

Партія закликала всіх патріотично налаштованих громадян взяти участь в акції для недопущення підписання в рамках візиту Мєдвєдєва угод, що обмежують, на думку "Свободи", незалежність і територіальну цілісність України й завдають збитків її економічній безпеці.

На питання, як саме мітинг може завадити підписанню президентами Віктором Януковичем і Дмитром Мєдвєдєвим нових міждержавних угод, Тягнибок відповів, що такими акціями рух привертає увагу громадськості та ЗМІ. "Все, що роблять нинішні очільники держави не відповідає інтересам України. Якщо немає спротиву, значить дії цього режиму одобрює суспільство. Треба готувати ґрунт для революції. Будь-яка революція не відбувається просто так. Не буває так, щоб ти запланував і вийшло мільйон людей на вулицю. Спочатку треба, щоб декілька років виходило по тисячі чи десятках тисяч", - вважає Тягнибок.

Він зазначив, що опозиція не готувала штурму Верховної ради, як про це повідомляла партія регіонів.

" У страху очі великі. Штурму ніхто не готував. Зараз дії Партії регіонів більше мають профілактичний характер. Вона хоче нагнати страху в очі громадськості. Для того, щоб це сталось мала бути повна координація всередині парламенту. А у Верховній раді всі наклали в штани, перелякались і тряслися від грізного виду "регіоналів". Якщо хотіли там щось робити, то треба було кидати не димові шашки, а сльозогінний газ. Проте я не виключаю, що прийде час в Україні, коли будуть подібні штурми і захоплення адміністративних будівель", - сказав лідер "Свободи".

Як повідомлялося, 15 травня Окружний адміністративний суд Києва заборонив Київським міським організаціям "Свобода" і партії "За Україну!" 17 травня під час візиту Медведєва в Україну проводити масові заходи в центральній частині столиці, зокрема, на вулицях Банковій, Хрещатику, Майдані Незалежності, Арсенальній площі й Контрактовій площі.

Источник: tsn


Ключові слова: Тягнибок ґрунт для революції

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини