В українському хлібі і ковбасі є ГМО
- 01.05.2010 10:16
В українському хлібі і ковбасних виробах знайшли ГМО
Лабораторії Держспоживстандарту України в 2009 році провели 4697 досліджень зразків продовольчої сировини і харчових продуктів, з них у 254 зразках виявлено зміст генно-модифікованих організмів (ГМО), що становить 5,4% від загальної кількості перевірених зразків.
Про це ресурсу Платинова Буковина повідомили у прес-службі Держспоживстандарту.
Зазначається, що у 122 зразках виявлено зміст ГМО понад 0,9%, зокрема, у хлібобулочних, кондитерських, цукристих, м'ясних і ковбасних виробах, м'ясних напівфабрикатах, молочній продукції тощо.
У першому кварталі 2010 року проведено 5337 досліджень (зокрема у березні – 2756) зразків продовольчої сировини і харчових продуктів, з них у 263 зразках (у березні – 185) виявлено зміст ГМО, що становить 4,9% (у березні – 6,7%) від загальної кількості перевірених зразків.
Зокрема, у 103 зразках виявлено зміст ГМО понад 0,9%, в тому числі, у консервах, кетчупах, майонезах, соусах, борошні, крупах і інших продуктах.
Фото-ілюстрація
Коментарі (1)
Другие новости:

- 05.09.2025 09:32

- 03.09.2025 09:27
- 01.09.2025 11:10

- 01.09.2025 10:06

- 01.09.2025 09:07

- 31.08.2025 10:51
- 30.08.2025 14:33

- 30.08.2025 14:27
І який же "зміст" у виявленого ГМО ?