Тимошенко: пішов з життя Лех Качиньський- великий друг України

- 18.04.2010 13:11
Тимошенко: пішов з життя Лех Качиньський- великий друг України

Сьогодні світ одягнений у чорне: він прощається з Президентом Польщі Лехом Качиньським, який трагічно загинув в авіакатастрофі під Смоленськом минулої суботи. Останню шану загиблому віддасть у Кракові лідер об’єднаної демократичної опозиції Юлія Тимошенко.

"Це страшна трагедія, яку важко зрозуміти і неможливо усвідомити. Навіть одне життя є безцінним. Тим більш трагічно, коли від нас йдуть люди, які визначають обличчя Європи та світу. Саме такою людиною був Президент Польської Республіки Лех Качиньський - справжній патріот Польщі і друг України", - каже Юлія Тимошенко, висловлюючи співчуття польському народові, який зазнав непоправної втрати.

Юлія Тимошенко була особисто знайома з Лехом Качиньським і, згадуючи його, каже: Президент Польщі був послідовним і прямолінійним політиком, який ніколи не сповідував подвійні концепції і стандарти. "Він був людиною, яка завжди мала мужність зайняти позицію", - підкреслює лідер української опозиції.

Щиро поділяючи скорботу Польщі, яка втратила свого великого сина, Юлія Тимошенко зазначає, що у результаті трагедії під Смоленськом пішов з життя великий друг України. "Не тільки Польща - Україна також понесла великі втрати, тому що ми дружній народ, ми дружні країни, ми багато складних часів проходили разом, пліч-о-пліч. Ця трагедія просто всіх зупинила, і ще ніхто не може до кінця прийти до тями, усвідомити потужність цієї трагедії", - каже лідер опозиції.

Востаннє вона бачилася з Лехом Качиньським за півтора місяці до трагедії: на зустрічі у Києві тодішній Прем’єр-міністр України і польський Президент обговорювали напрямки європейського співробітництва. "Ми рішучі прихильники євроінтеграції України. Я вважаю, що цей курс - в інтересах України, і я не приховую, що вступ України до ЄС - інтерес також і Польщі", - такими були останні слова Леха Качиньського на українській землі.

Команда Юлії Тимошенко продовжуватиме справу Леха Качиньського, який заклав основи стрімкого розвитку і поглиблення українсько-польських відносин.

"Наша політична сила зробить все можливе для того, щоб цей спадок Президента Качиньського, друзів наших в інтелектуальній еліті, політичній еліті не залишився марним. Ми зробимо все, щоб продовжити це добре, що зробив для Польщі, для України, для Європи Президент Качиньський", - заявляє заступник голови ВО "Батьківщина" Григорій Немиря.

Польський Президент, згадує Григорій Немиря, був одним з тих, хто підтримував Україну завжди - у тому числі у найскрутніші часи. "Президент Качиньський належав до тієї когорти людей, які є великими друзями України, друзями, які завжди з країною навіть тоді, коли не все добре відбувається в цій країні", - каже заступник голови ВО "Батьківщина".

Людина живе, доки живе світла пам'ять про неї. Вічна пам'ять Леху Качиньському, всім, хто загинув в авіакатастрофі під Смоленськом. Вічна пам'ять.


Ключові слова: Тимошенко у Кракові

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини