Корисні сухі сніданки шкідливі для дітей

- 08.04.2010 11:10
Корисні сухі сніданки шкідливі для дітей

Нове дослідження впливу на здоров`я продуктів, призначених для дітей, провели в Києві. Як виявилось, дитячі сухі сніданки популярних марок містять до 55% цукру і до 2% солі, що робить їх непридатними для регулярного використання в дитячому раціоні.

Такі результати дослідження, проведеного фахівцями кафедри товарознавства і експертизи харчових продуктів Київського національного торгівельно-економічного університету (КНТЕУ).

"Сухі сніданки позиціонуються як здорове харчування - збалансоване, збагачене мінералами і вітамінами. І, звичайно ж, суперкорисне для дітей. А насправді в сухій речовині цього сніданку міститься до 55% цукру і 1-2% солі. Але ж дітям надлишок солі і цукру може серйозно нашкодити", - прокоментувала дослідження керівник проекту Європейського союзу і Програми розвитку ООН "Товариство споживачів і громадських організацій" Клавдія Максименко, повідомляє "Дзеркало тижня".

Порівняльне тестування пройшли шість зразків сухих сніданків, які, судячи з реклами і оформлення упаковок, призначені в першу чергу для дітей. Це хрусткі медові зірочки Kosmostar і зернові подушечки з молочною начинкою "Хрутка" (торгової марки (ТМ) Nestle), три зразки від ТМ Start: кукурудзяні пластівці медові, глазуровані кільця 4-х видів зернових і шоколадні кульки, а також мультизернові пластівці Harmony ТМ Axa.

Дослідження показало: багато сухих сніданків на 45-50% складаються з цукру. Подушечки "Хрутка" і пластівці Harmony менш солодкі, вони мають нижчі показники - 17,8 % і 18,7% відповідно. Високим виявився і вміст солі – він гойдається від 0,7% в зірочках Kosmostar і подушечках Хрутка до 1,9% в пластівцях Harmony.

"Біда в тому, що ці сніданки не містять достатньої кількості калорій - енергетично цей сніданок неповноцінний для молодого організму. Школяр разом зі сніданком повинен отримати 500 калорій, щоб добре себе почувати до обіду", - стверджує Клавдія Максименко.

Вона розповіла, що енергетичну цінність експерти розраховували виходячи з порції 30 г сухого сніданку і 125 г молока. Максимальним виявився показник у молочних подушечок "Хрутка" - 39,9%, а мінімальний - у шоколадних кульок Start - вони забезпечують всього 29, 7% енергетичної потреби дитини.

За даними дослідження, мінімальну кількість вітамінів містять зернові подушечки з молочною начинкою "Хрутка", а найбідніший комплекс мінералів - в медових зірочках Kosmostar і подушечках "Хрутка". Решта зразків має приблизно однаковий мінеральний і вітамінний склад.

Крім того, жоден виробник не позначив на маркуванні харчові добавки відповідним міжнародним символом Е, хоча вони присутні у складі продуктів. У шоколадних кульках Start харчові добавки "заховали" серед даних про вітамінний і мінеральний комплекси. Окрім зернової основи, в таких сніданках можна знайти і фарбники, і емульгатори, і ароматизатори, ідентичні з натуральними.

Відзначимо, що раніше з`ясувалося, що більшість соків для малюків небезпечні для здоров`я.

newsru.ua


Ключові слова: шкидливість сніданків пластівці

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини