Нові правила оформлення віз для українців у країни ЄС

- 03.04.2010 10:06
Нові правила оформлення віз для українців у країни ЄС

Європа ввела нові правила оформлення віз для України

З 5 квітня 2010 року набуває чинності новий візовий кодекс, який Європейський Парламент та Рада Євросоюзу ухвалили 13 липня 2009 року. Згідно з ним на Україну очікують суттєві зміни у процедурі видачі візи до країн Європейського Союзу.

Найбільш принциповою зміною стане правило про взяття на облік до системи візової інформації біометричних ідентифікаторів. Це означає, що кожен заявник (включно з тими, хто оформлює візу в туристичній агенції) мусить з'явитись до консульства принаймні раз для фіксації його відбитків пальців. Щоправда, представники консульств Угорщини, Словаччини та Чехії вже заявили, що відкладуть цю норму на майбутнє. Поза тим, в Україні не буде введено кілька змін, передбачених кодексом, через Угоду між Україною та ЄС про спрощення візового режиму.

Отже, не зміняться пакет документів, який необхідно подати для отримання віз різних типів, консульські збори та звільнення від оплати консульського збору, а також інші пільги.

Для українців зміниться візова анкета, яку має заповнити кожний заявник. Як заявляють європейці, вона стане прозорішою, зміст даних – більш раціональним. Деталей не зазначають.

Ще одне нововведення – з 5 квітня скасують транзитні візи (так звані візи типу «В»). Заявникові, що бажатиме проїхати через територію Шенгенської зони транзитом, видаватиметься віза на короткочасне перебування, що надає право на дворазовий в'їзд (так звана віза типу «Е»).

Паспорт прийматиметься консульствами лише в тому разі, якщо його було видано в попередні 10 років. Паспорти, термін дійсності яких було продовжено, приймати не будуть.

Для неповнолітньої дитини, яку вписано до паспорту батька чи матері, також відкривається окрема віза. Це означає, що для дітей також потрібно буде подавати окрему документовану заяву, і відкривати окрему візу на кожну особу. Досі дітей вписували у візу батьків. Відповідно, на кожну особу, вписану до паспорта, має бути відведено дві порожні сторінки. Тобто, якщо в паспорті дорослої особи вписано двоє дітей, і всі троє бажають отримати візу, там має бути шість порожніх сторінок.

Ще одна новація - відтепер про відмову у видачі візи консульська установа буде зобов’язана повідомляти про це заявникові в письмовій формі на фірмовому бланку. Новий шенгенський кодекс дозволяє заявникові отримати інформацію про причину відмови у видачі візи.

Не прийматимуться копії медичної страховки – лише оригінал. Консульства також вимагатимуть, щоб фотографію, що додається до анкети, було виготовлено щонайбільше 6 місяців до моменту подачі заяви.

Процес оформлення візи розпочинатиметься після оплати консульського збору. Відповідно, за Угодою між Україною та ЄС про спрощення візового режиму, десятиденний термін оформлення відраховується від моменту оплати. В «обґрунтованих випадках» консульство може продовжити розгляд заяви до 30 календарних днів, а в окремих випадках і до 60.

Інформація про нововведення з’явиться у всіх консульствах. Нові форми заяви уже з 5 квітня мають отримувати всі українські заявники. Їх також можна буде роздрукувати з офіційних сайтів консульських відділів.

Джерело: РБК


Ключові слова: нові правила для віз Європа

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини