На Буковині затримано групу викрадачів престижних авто

- 18.03.2010 13:41
На Буковині затримано групу викрадачів престижних авто

На Буковині затримано групу викрадачів престижних авто

Протягом 2000-2006 років на території Чернівецької області значне кримінальне напруження створювали злочини пов’язані з незаконним заволодінням автотранспортом. Особливим негативним аспектом було те, що значна частина престижних іномарок викрадалась з метою подальшого повернення власникам за викуп. Цей вид злочину перетворювався в справжню кримінальну індустрію.

Буковинські правоохоронці у 2007-2009 роках прийняли ряд заходів організаційного та практичного характеру внаслідок яких затримано ряд злочинних угрупувань, що дозволило досягти певного результату .

Якщо в грудні 2005 року тільки за один місяць на Буковині було викрадено 19 автомобілів іноземного виробництва, а в 2006 році 136 угонів, то за весь 2009 рік таких злочинів було всього 62, при тому що підрозділи карного розшуку Чернівецької області знаходили та повертали власникам 7 з 10 викрадених транспортних засобів.

19 вересня минулого року на Буковині стався резонансний злочин, коли троє злочинців заволоділи автомобілем БМВ Х-6, що належав громадянину Румунії. Потерпілого злочинці підстерегли біля помешкання у місті Чернівці, коли той о 3 годині ночі повертався з нічного клубу. Зловмисники напали на власника престижної іномарки, жорстоко побили, «завантажили» в багажник, вивезли та залишили в безпорадному стані без одягу на території Житомирської області, а автомобіль викрали. Звертаючи увагу на зухвалість злочинців та жорстокість при скоєнні злочину відразу, стало зрозуміло, що сищики області мають справу з серйозною злочинною групою з міжрегіональними зв’язками. Для розкриття цього злочину була створена посилена слідчо-оперативна група, яка працювала більше 4 місяців.

Вже в січні та лютому було скоєно ще два аналогічні злочини. Спочатку злочинці з охороняємої стоянки викрали автомобіль Мітсубісі-Оутлендер вартістю 170 тисяч гривень, а невдовзі двоє невідомих осіб в масках на вулиці Південно-Кільцевій міста Чернівці напали на місцевого мешканця, побивши чоловіка бейсбольними бітами заволоділи сумочкою, в якій знаходились ключі від автомобіля марки БМВ. Злочинці скориставшись ключами заволоділи припаркованим біля будинку автомобілем.

При проведенні розшукових заходів співробітники карного розшуку встановили всіх учасників злочинної групи, і на сьогодні доведена їхня участь в зазначених вище трьох зухвалих злочинах.

Всього до складу групи входило 5 громадян України віком від 25 до 30 років. До складу злочинного угрупування входили двоє співробітників управління по боротьбі з організованою злочинністю м. Київ у званні капітан та старший лейтенант міліції, а також троє мешканців Чернівецької області.

Злочинці зазвичай діяли за наступною схемою. Вибирали автомобіль, яким планували заволодіти, встановлювали таємно на нього так звані «маячки» та за допомогою спеціальних програм через мережу інтернет відслідковували рух автомобіля. У певний, зручний для злочинців час, вони нападали на власника та викрадали транспортний засіб. Інша схема яку використовували злочинці – брали на прокат автомобіль престижної іномарки, виготовляли дублікат ключа, а через певний час викрадали транспортний засіб.

Щоб уникнути відповідальності, зловмисники приймали заходи конспірації.. Але незважаючи на це, співробітникам карного розшуку вдалось кваліфіковано і максимально повно задокументувати зловмисників, у яких вилучено два викрадених автомобілі та пристосування, які вони використовували при вчиненні злочинів, в тому числі і технічного характеру.

На сьогодні всі учасники угрупування арештовані, в тому числі і співробітники міліції, які входили до його складу. Зараз слідство має докази скоєних злочинів на території Чернівецької, Закарпатської областей та міста Київ. Цей перелік не є вичерпним і перевірка затриманих триває. Кожному із арештованих висунуто обвинувачення у скоєнні злочинів передбачених частиною 3 статті 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом), що тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Джерело: СЗГ УМВС України у Чернівецькій області


Ключові слова: угоны авто в Черновцах

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини