Неорганічні фосфати в живленні приводять до розвитку раку легенів
- 25.01.2009 10:24
Високий вміст неорганічного фосфату в їжі, який міститься в різних продуктах, включаючи м'ясо, сири, напої і хлібобулочні вироби, сприяє розвитку ракових пухлин в легенях і привертає людей до хвороби, виявили корейські онкологи Національного університету Сеула. Дослідження показало, що підвищений вжиток фосфату сильно стимулює активність ракових кліток і певних сигнальних доріг в легеневих тканинах у мишей, наділяючи нормальні клітки злоякісними властивостями.
Фосфат – одна з найважливіших живильних речовин для організму, який може активувати деякі сигнали. Як встановили учені, проаналізувавши тканини легких гризунів, підвищений вміст речовини в клітках приводить до зміни сигнальних доріг і, як наслідок, формування симптомів небезпечного захворювання. Останнім часом неорганічні фосфати стали часто додавати в продовольчі продукти як харчова добавка, для затримання вологи і вдосконалення текстури продуктів. Лікарки застерігають, що високі рівні компонента в щоденному живленні /около 1000 мг на день/ сприяють зростанню пухлин в легенях.
Джерело: http://neboley.com.ua
Коментарі (0)
Другие новости:
Індія готується майже повністю припинити імпорт російської нафти через санкції США
Керівники індійських компаній заявили, що нові
- 23.10.2025 09:19
Київ під нічною атакою: пошкоджені житлові будинки, дитсадок і бізнес-центр
За офіційною інформацією, яку оприлюднили мер Києва Віталій Кличко, голова
- 23.10.2025 09:15
- 19.10.2025 16:33
У Парижі пограбували Лувр 19 жовтня 2025 року
Сьогодні Париж, столиця світового мистецтва, переживає справжній культурний шок
- 19.10.2025 16:25
20 жовтня 2025 року вводять графіки відключень електроенергії
Чому знову вводять обмеження
- 19.10.2025 15:25
.jpg)
Трамп доручив ICE депортувати сотні тисяч нелегалів до кінця 2025 року