Іспити чи тести - що буде для випускників?

- 15.03.2010 12:58
Іспити чи тести - що буде для випускників?


Іспити чи тести – буде відомо за кілька дні

У дні, коли учні в Україні складають пробні тести для випускників, віце-прем’єр з гуманітарних питань каже, що хоче „поліпшити якість прийому” до вищих навчальних закладів і обіцяє визначеність з цим питанням упродовж найближчих днів.

Під час вступу до вищих навчальних закладів потрібно проводити принаймні один профільний іспит та враховувати середній бал атестату - заявив віце-прем’єр Володимир Семиноженко в ефірі каналу ТВі.

Водночас, він не заперечив збереження тестування.

Тести + іспит + атестат?

Пан Семиноженко сказав: „У найближчі 2-3-4 дні, максимум, ми скажемо. Тести будуть. Але хотілося, щоб тести були більш високого класу.”

У найближчі 2-3-4 дні, максимум, ми скажемо. Тести будуть. Але хотілося, щоб тести були більш високого класу.

Володимир Семиноженко

Одразу після призначення на посаду віце-прем’єра Володимир Семиноженко розкритикував реформу системи освіти, яку проводили попередня влада.

Він припустив, що припустив, що вже цього року у вищих навчальних закладах будуть знову введені вступні іспити, а також не виключив скасування обов'язкової здачі державної мови при вступі.

Перша суперечка в гуманітарній сфері

Суперечка навколо майбутнього освіти в України стала першим випробуванням нового уряду в гуманітарній сфері.

Зокрема, громадянська мережа ОПОРА та Комітет виборців України наголосили, що обурені заявами пана Семиноженка.

У розповсюдженій заяві йдеться: „Відміна обов’язкового зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) та введення додаткових вступних іспитів фактично знецінює роль тестування, як інструменту у досягненні рівного доступу до вищої освіти.”

Критика пролунала також від Блоку Юлії Тимошенко.

Депутат БЮТ, голова парламентського комітету з питань науки і освіти Володимир Полохало заявив, що „новий уряд розпочав роботу, спрямовану на деградацію всього інтелектуального і освітянського, а не на інтелектуальний потенціал нації.”

Пан Полохало також вважає, система незалежного зовнішнього оцінювання позитивно сприймається в суспільстві і цей процес є „незворотнім”.

Чи є підстави для відставки міністра?

Водночас, розгортається суперечка навколо постаті новопризначеного міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Депутат від НУНС В’ячеслав Кириленко зареєстрував постанову про його відставку, мотивуючи це „ зневагою до української мови, історію, національної ідентичності”.

Клацнути Форум Бі-Бі-Сі

Однак, заступник голови адміністрації президента Ганна Герман сказала, що реальних передумов для звільнення Табачника з посади міністра поки немає.

Пунктів тестування "буде менше"

Директор Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук в інтерв’ю Українській службі Бі-Бі-Сі підтвердив, що цього року пунктів для проведення тестування буде менше.

Програти у альтернативному форматі

Кореспондент Бі-Бі-Сі Альбій Шудря запитав у пана Лікарчука - що ж найбільше не подобалось окремим політикам і представникам влади в деяких регіонах країни в системі оцінки знань? Слухати, натиснувши на плеєр.

31 березня завершиться реєстрація на проходження самого тестування. За словами пана Лікарчука, тести влітку складатимуть понад 400 тисяч випускників. Станом на 9 березня для участі в зовнішньому оцінюванні, що відбудеться в червні 2010 p., зареєструвалися понад 72% учнів - 246 тисяч 911.


Джерело: .bbc.co.uk


Ключові слова: тестування чи іспити 2010 Україна

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03

Всі новини