На губернатора Чернівецької області знайдено компромат

- 01.03.2010 11:25
На губернатора Чернівецької області знайдено компромат

На електронну скриньку ресурса Букінфо з невідомої адреси (Партия Регионов pr24@mail.ru надійшов вельми цікавий лист (по формі і змісту - аналітична доповідна), датований 24 лютого 2010 року. Ніби-то на офіційному бланку Чернівецького регіонального виборчого штабу ПР до Центрального виборчого штабу В.Януковича полетіла ця депеша. Пропонуємо вашій увазі лист без жодних коментарів і правок. Розуміючи реакцію керівництва Чернівецького обласного штабу В.Януковича на публікацію, ми готові надати електронні «шпальти» БукІнфо для спростування, а, можливо, і підтвердження цього документу. Бо якщо ця інформація відповідає дійсності, то у громадськості краю, а ще більше - у правоохоронних органів, виникне дуже багато запитань, як до ще діючого губернатора, так і до його політичних опонентів… Поки достовірність цього цікавого документу не підтверджена, ми свідомо забрали прізвище людини, яка підписала його.


ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ
ВИБОРЧИЙ ШТАБ

58000, м. Чернівці, вул. Головна, 119, тел./факс 57-70-75;
58-52-76 E-mail: chernovcioblast1@rambler.ru

№ б/н 24 лютого 2010 р.
Центральний виборчий штаб

Інформація
про голову Чернівецької обласної організації партії «Наша Україна»
Куліша Володимира Івановича

КУЛІШ Володимир Іванович

Призначений на посаду голови Чернівецької обласної державної адміністрації 17 травня 2006 року Указом Президента України № 408/2006.

Після призначення на посаду голови Чернівецької облдержадміністрації Володимир Куліш привів із собою на Буковину групу чиновників із АР Крим, які зайняли найбільш важливі пости в області, зокрема у економічній та фінансовій сферах.

На посаду першого заступника голови ОДА був призначений Віктор Павлюк, відомий в області своїми націоналістичними переконаннями, а також застосуванням брудних засобів у боротьбі з опонентами, у тому числі політичними. Їх пов’язує давня дружба, оскільки у період коли В.Павлюк був головою Чернівецької міської Ради, В.Куліш працював його заступником. Пізніше В.Павлюк працював першим заступником В.Куліша у Мінекономіки Криму, заступником Постійного Представника Президента України в Автономній Республіці Крим. Окрім того вони є кумами (дружина В.Павлюка, молодша сестра композитора В.Івасюка Оксана Івасюк у 2007 році хрестила сина губернатора).

У лютому 2006 року Володимир Куліш разом з Віктором Павлюком вступили до партії НСНУ, а згодом вони були обрані відповідно головою та заступником голови облорганізації НСНУ. З цього моменту діяльність В.Павлюка була цілковито спрямована на вирішення політичних питань, у тому числі й на зменшення впливу в регіоні Партії регіонів і її союзників, тоді як губернатор разом із своїми помічниками займався переважно завоюванням позицій в сфері бізнесу, розробленням схем входження у статутні фонди підприємств через підставних осіб тощо.

Практично усі політичні заяви, контрзаходи щодо політичних опонентів і т.і. в області здійснювались за командою або за безпосередньої участі В.Павлюка за погодженням з В.Кулішем (джерела в ОДА стверджують, що В.Павлюк не приймає жодного серйозного рішення без консультацій та згоди керівника області). Щоб не фігурувати у цих процесах голова ОДА в такі моменти намагається бути відсутнім в області, або ж бере відпустку чи лікарняний.

Одним із таких прикладів є провокації, влаштовані першим заступником голови ОДА з метою зриву візиту в область Лідера Партії регіонів у жовтні минулого року.

Зокрема, під час прибуття кортежу В.Януковича до Свято-Духівського собору в м. Чернівці на зустріч з Владикою Мелетієм з протилежної сторони вулиці, навпроти центрального входу до собору, група з десяти чоловік скандували: - ”Ганьба!”. Як показала перевірка ці молодики були пред-ставниками партії “Свобода”. Інформацію про перебування Лідера та місце його зустрічі партійцям “Свободи” передав перший заступник губернатора В.Павлюк.

Окрім того, як стало відомо з джерел в обласній адміністрації, напередодні візиту перший заступник губернатора Павлюк В.І (заступник голови облорганізації партії “Наша Україна”) дав вказівку ректору Буковинського медінституту не надавати в оренду приміщення для проведення зустрічі Лідера з активом Партії регіонів. Завдяки діям депутата обласної ради від ПР І.Шкробанця зал в оренду все ж був наданий.

На цьогорічних виборах Президента України більшість заступників голови облдержадміністрації працювали у виборчих штабах В.Ющенка. Зокрема, перший заступник голови Чернівецької ОДА, заступник голови обласної організації партії "Наша Україна" Віктор Павлюк очолив обласний виборчий штаб з виборів Президента України. Керівниками окружних виборчих штабів працювали: у 204 окрузі заступник голови ОДА О.Грушко, у 206-му окрузі – заступник голови ОДА Борис Баглей, 207-му окрузі – заступник голови ОДА Віталій Усик.

Негативно позначилось на результатах президентських виборів для кандидата від ПР те, що головам районних державних адміністрацій з обласного виборчого штабу В.Ющенка (В.Павлюком) була дана неофіційна вказівка не порушуючи законодавства про вибори чинити перешкоди роботі штабів-опонентів, зокрема В.Януковича, у частині направлення ними своїх представників для роботи у складі виборчих комісій, щодо участі членів ДВК у навчаннях, які проводять штаби. Прикладом такої протидії можна навести випадок у Вижницькому районі, коли директор школи заборонив вчителям-членам ДВК у робочий час брати участь у навчанні, яке проводили тренери виборчого штабу Лідера, і відмовився внести зміни до розкладу занять.

Агітаційна робота штабів і довірених осіб В.Ющенка в області була побудована переважно на контрагітації проти В.Януковича та Ю.Тимошенко. На президентських виборах 2010 року Оксана Івасюк (дружина В.Павлюка) працювала довіреною особою Віктора Ющенка у територіальному виборчому окрузі № 205. Адреса її блогу «Я-за Ющенка!»: www.zayushchenka.cv.ua.

Негативно вплинула на імідж Лідера та Партії регіонів в області відмова В.Павлюка щодо встановлення облорганізацією ПР в м.Чернівці пам’ятника композитору В.Івасюку. За словами голови партійної організації М.Романюка на одній із прес-конференцій родина композитора не надала на це дозволу. На запитання журналістів, чи заперечував проти вшанування Івасюка регіо¬на¬лами перший віце-губернатор Буковини В.Павлюк М.Романюк зауважив: “Не хотів би цього коментувати, але нам не дозволили”.
(http://buknews.cv.ua/2009/11/24/12404/)

Водночас у інтерв’ю О.Івасюк газеті «День» (№219, четвер, 3 грудня 2009) вона заявила наступне: «Так робити, як вчинив Микола Романюк та ПР, неетично. Це відкрита політична спекуляція на імені мого брата. Напевно, пан Романюк жодного разу не був у Меморіальному музеї В. Івасюка. До речі, останній раз ми з паном Миколою Романюком бачилися років 10 тому у Празі, де я викладала на той час в університеті. Ми зустрілися з його родиною у пабі й розмовляли виключно про пиво! Це єдиний раз у моєму житті, коли я з ним спілкувалась. Після тих заяв, які зробив пан Романюк, він повністю втратив мою довіру. І навіть якби у ПР усе ж таки запитали моєї думки щодо встановлення пам’ятника Володимиру Івасюку, то я б відмовилась!»
(http://buknews.cv.ua/2009/12/04/12426/)

Таким чином команда В.Куліша сприяла зниженню довіри місцевих жителів до ПР та її Лідера, а її робота була направлення на дискредитацію представників Партії регіонів в області.

З моменту призначення на посаду голови ОДА і до цьогорічних президентських виборів В.Куліш налагодив та підтримував тісні стосунки з представниками БЮТу і, зокрема, з нардепом П.Гасюком, депутатом облради від БЮТу І.Мунтяном, якого за його поданням призначено на посаду начальника служби автомобільних доріг Чернівецької області, представниками бізнесструктур від цієї політичної сили.

Попри публічне відсторонення від співпраці з БЮТом В.Куліш насправді координує свою роботу з представникам цієї політичної сили, свідченням чого є призначення на посади перших заступників та заступників голів РДА представників БЮТУ у восьми з одинадцяти райдержадміністрацій. В день проведення повторного голосування на президентських виборах 7 лютого за сприяння голів обласної та районних державних адміністрацій також було організовано підвезення виборців до дільниць у тих районах, де була найвищою підтримка Ю.Тимошенко, що сприяло підвищенню явки електорату нашого опонента та вплинуло на результати виборів.

Окрім того голова обладміністрації В.Куліш та представники БЮТу напередодні кожної сесії обласної ради узгоджують свої позиції з метою прийняття вигідних для них особисто та політичних силі, до яких вони належать, рішень. Особливо це відноситься до розгляду питань, пов’язаних із зловживаннями посадових осіб органів влади під час ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року.

Станом на січень 2010 року контрольними заходами в установах, які фінансувалися в рамках реалізації заходів по ліквідації наслідків стихії, що сталася 23-27 липня 2008 року в Чернівецькій області виявлено:

- у 2008 році - 3252,5 тис. грн. незаконних та нецільових витрат та 174,3 тис. грн. інших порушень, з яких відшкодовано та усунуто відповідно на 868,7 тис. грн. та 170,0 тис. гривень.
- у 2009 році встановлено недоотримання компенсацій фізичними особами на 111,9 тис. грн., незаконних та нецільових витрат коштів, що надійшли на ліквідацію наслідків стихії, на 36995,4 тис. грн., інших порушень фінансової дисципліни на 7677,9 тис. грн., з яких додатково виплачено та відшкодовано 111,9 тис. грн. та 5774,7 тис. грн. та на 5206,6 тис. грн. усунуто інших порушень. Крім цього, контрольними заходами встановлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів, внаслідок неефективних управлінських дій на 24113,9 тис. гривень.

Працівниками правоохоронних органів задокументовано групу осіб з числа співробітників Головного управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури Чернівецької обласної державної адміністрації, державних службовців органів влади та місцевого самоврядування, які вступили в злочину змову з директорами будівельних організацій для подальшого розкрадання державних коштів виділених на відновлення мостів для ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року.

Згідно проведених контрольних обмірів комісією до складу якої входили працівники КРУ в Чернівецькій області, встановлено завищення об'ємів включених робіт в актах приймання виконаних підрядних робіт форми №КБ-2в, в порівнянні з реально виконаними роботами розбіжність становить 9 108 584,00 грн., які Управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури Чернівецької ОДА незаконно перерахувало на розрахунковий рахунок генпідрядника - Української державної корпорації по виконанню монтажних і спеціальних робіт «Укрмонтажспецбуд», в результаті чого державі завдані збитки в особливо великих розмірах на загальну суму 9 108 584,00 грн.

За цим фактом порушена кримінальна справа за ст.191 ч.5 КК України. Лише за матеріалами ревізій КРУ області 54 особи притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 8,7 тис. гривень.

Матеріали 51 ревізії передано до правоохоронних органів, за результатами розгляду 8 з яких порушено 11 кримінальних справ, матеріали 6 ревізій долучено до кримінальних справ, за результатами розгляду матеріалів 20 ревізій внесено акти прокурорського реагування (припис про усунення порушень, постанови про порушення дисциплінарного провадження відносно винних осіб).

За результатами решти 34 ревізій до правоохоронних органів надіслано відповідні інформації.

Водночас, не зважаючи на встановлені порушення, прокуратурою області блокується розгляд кримінальних справ щодо розкрадання державних коштів у особливо великих розмірах, які виділялись на ліквідацію наслідків стихійного лиха.

Так за матеріалами 20 ревізій відмовлено в порушенні кримінальних справ.

Слід зазначити, що значна частина фінансових порушень під час ліквідації наслідків повені була допущена за безпосередньої участі колишнього начальника Головного управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури Чернівецької ОДА Олександра Лієва, який прибув до області разом із губернатором Кулішем з АРК.

Водночас 10 лютого цього року на прес-конференції заступника прокурора області М.Савіна було спростовано інформацію, «що у так званих “повеневих справах”, порушених за фінансові зловживання під час подолання її наслідків на теренах краю, фігурувало прізвище донедавна начальника головуправління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури Чернівецької ОДА Олександра Лієва». http://buknews.cv.ua/2010/02/10/16228/

На цей час О.Лієв звільнився з ОДА і став депутатом Верховної Ради АР Крим від «Блоку Куніцина» замість вибулого депутата.
http://www.bukinfo.cv.ua/index.php?mcmd=shownews&lid=3277

З надійних джерел також відомо, що О.Лієв разом з дружиною відкрили закордонні візи в очікуванні завершення розгляду кримінальних справ, порушених проти посадових осіб Головного управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури Чернівецької ОДА.

Прокуратурою області також закриваються очі й на інші порушення чинного законодавства у сфері економічних та фінансових злочинів. Слід зазначити, що В.Куліш через народного депутата Г.Москаля встановив контакт з в.о. міністра МВС Ю.Луценком щодо убезпечення від кримінальних переслідувань з боку цього правоохоронного відомства, де є інформація про всі ці порушення.

Зокрема, з метою входження до статутних фондів підприємств області та отримання у них частки губернатор В.Куліш сприяв отриманню ними кредитів у державних банках, а також залученню інвестицій (утому числі державних). Зокрема через підставних осіб він отримав частку на переробному підприємстві «Букофрут», на яке залучено близько 230 млн.грн. інвестицій, у розважальному комплексі «Панорама» (сприяв у отриманні кредиту в Укрсоцбанку).

За сприяння В.Куліша ТОВ ВКТ «АРГО» отримав у державному банку «Укрексімбанк» кредит під заставу двох третин доль заводу, які на той момент вже були продані іншому власнику. Окрім цього В.Куліш лобіював призначення В.Гончара на посаду голови Хотинської райдержадміністрації, який разом з братом Анатолієм були власниками цього підприємства. За інформацією з джерел в правоохоронних органах голова ОДА отримав за це відповідну винагороду.
28 січня 2010 року лише за результатами перевірки Генеральною прокуратурою України порушена кримінальна справа відносно Віктора і Анатолія Гончарів за фактом надання свідомо неправдивої інформації банку з метою здобуття кредиту з ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.222 УК України, і за фактом підробки договорів застави з метою їх подальшого використання, за попередньою змовою групою осіб, з ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст 358 УК України.

У лютому 2010 року Апеляційним судом Чернівецької області також встановлено незаконність судового рішення щодо заборони враховувати статус нового власника (66,66%) при проведені загальних зборів учасників підприємства ТОВ ВКТ «АРГО». Апеляційним судом Чернівецької області скасовано ухвалу судді Хотинського райсуду (Чернівецька обл..) А.О.Мартинюка про забезпечення позову дружини колишнього власника ВКТ «АРГО» та відновлено статус нового мажоритарного власника підприємства. За наявною інформацією суддя Мартинюк виносив ухвалу під тиском керівництва обласної та Хотинської районної держадміністрацій.

Окрім того без реагування органів прокуратури залишився також випадок незаконної передачі 99 га земель лісового фонду в с.Іспас Вижницького району іноземній фірмі з сумнівним капіталом з метою використання їх під кар’єр з видобутку гравійно-піщаних матеріалів. Ці дії були вчинені за вказівкою В.Куліша а за безпосередньої участі колишнього начальника Головного управління регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури ОДА Олександра Лієва.

Зважаючи на вищевикладене, а також з метою збереження особистої вигоди В.Куліш намагатиметься зберегти за собою посаду голови облдержадміністрації і при новообраному Президентові України В.Януковичу, а після проведення виборів до місцевих рад сформувати коаліцію з будь-якими політичними силами, у тому числі з БЮТ, які погодяться обрати його головою Чернівецької обласної ради.

З огляду на низький авторитет В.Куліша в області і в якості політика, і як керівника обладміністрації та у випадку такого розвитку подій, після проведення місцевих виборів влада у представницьких органах влади області може цілковито перейти до коаліцій, сформованих на основі БЮТу і без участі ПР, що у свою чергу позначиться на зменшенні впливу нашої партії на місцевому рівні.

 

Чернівецький регіональний виборчий штаб ПР
(ПІДПИС)

www.bukinfo.cv.ua


Ключові слова: Кулиш Буковина

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини